CHP’li Yılmaz, okuldaki şiddet iddialarını Meclis’e taşıdı!

CHP’li Yılmaz, okuldaki şiddet iddialarını Meclis’e taşıdı!
17 Mayıs 2018 10:35

CHP’li Yılmaz, Ankara Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulu’nda din dersine giren Hacılar Köy Camisi’nin imamının öğrencilere şiddet uyguladığına yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Okul Müdürü’nün şikayetçi olan velilere yönelik olarak “Hiçbir şey yapamazsınız. Benim arkamda devlet var, hükümet var” dediğinin de iddia edildiğini anımsatan Yılmaz, “Konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan bir soruşturma var mıdır? Yoksa neden soruşturma açılmasına gerek duyulmamıştır?Okul müdürünün mevcut hükümet üyeleriyle ya da ilgili kurumlardaki yetkililerle bir bağlantısı, yakınlığı var mıdır?” diye sordu.

 

 

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulu’nda din dersine giren köy imamının öğrencilere şiddet uyguladığına yönelik iddiaları Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Okul Müdürü’nün şikayetçi olan velilere yönelik olarak söylediği “Hiçbir şey yapamazsınız. Benim arkamda devlet var, hükümet var” sözlerinin de bu iddialar arasında yer aldığını belirten Yılmaz, “Konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan bir soruşturma var mıdır? Yoksa neden soruşturma açılmasına gerek duyulmamıştır? Okul müdürünün mevcut hükümet üyeleriyle ya da ilgili kurumlardaki yetkililerle bir bağlantısı, yakınlığı var mıdır?” diye sordu. Yılmaz, kaç imamın okullarda din dersi verdiğini ve bu kişilerle ilgili herhangi bir şikayet alınıp alınmadığının da açıklanmasını istedi.

 

 

5 VELİ ŞİKAYET ETTİ, 3’Ü VAZGEÇTİ

 
CHP’li Yılmaz, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Ankara Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulu’nda din dersine giren Hacılar Köy Camisi’nin imamı C.D.’nin, öğrencilere şiddet uyguladığına ilişkin haberlerin basında yer aldığını anımsattı. İmam C.D.’nin derse geç kalan ya da soruları bilmeyen öğrencileri sopayla dövdüğü, kaval kemiklerine sopayla vurduğu, çocuklardan bazılarının bu nedenle birkaç gün yürüyemez hale geldiğinin ifade edildiğini kaydeden Yılmaz, “Velilerin olayla ilgili kendisine şikayette bulunduğu Okul Müdürü’nün ise ‘Müfettiş gelse ne olacak sanıyorsunuz? Burada oturup, çay, kahve içecek. Hiçbir şey yapamazsınız. Benim arkamda devlet var, hükümet var’ dediği iddia edilmiştir. Çocuklarının durumuyla ilgili savcılığa ilk aşamada 5 veli şikayette bulunurken, daha sonra bu sayı 2 veliye düşmüştür. Şikayetinden vazgeçen veliler arasında asıl darp raporu alan çocuğun velisi de bulunmaktadır” dedi.

 

 

“SORUŞTURMA AÇILDI MI?”

 
Ankara Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulu’nda din dersine giren Hacılar Köy Camisi’nin imamı C.D. ile ilgili olarak Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaşan bir şikayetin olup olmadığını soran Necati Yılmaz, önergesinde “Konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan bir soruşturma var mıdır? Varsa hangi tarihte başlatılmıştır? Yoksa neden soruşturma açılmasına gerek duyulmamıştır?” sorularını yöneltti.

 

 

“OKUL MÜDÜRÜNÜN KİMLE YAKINLIĞI VAR?”

 
Yılmaz, okul müdürünün velilere yönelik olarak “Hiçbir şey yapamazsınız. Benim arkamda devlet var, hükümet var” sözlerini ifade ettiğinin doğru olup olmadığının açıklanmasını isteyerek, “Bu sözlerle ilgili olarak herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Yoksa başlatılacak mıdır?” diye sordu. Okul müdürünün “Benim arkamda devlet var, hükümet var” sözleriyle kimi kast ettiğini soran Yılmaz, önergesinde şu sorulara yer verdi:

 
“-Okul müdürünün mevcut hükümet üyeleriyle ya da ilgili kurumlardaki yetkililerle bir bağlantısı, yakınlığı var mıdır?
-Ankara Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulu’nda din dersine girdiği belirtilen C.D ve olayın ardından okul müdürünün yaptığı açıklamalar dikkate alındığında söz konusu kişiler en hafifinden bu “fütursuz” açıklamaları yapma cesaretini kim ya da kimlerden almaktadır?

 

 

“OKULLARDA KAÇ İMAM DİN DERSİ VERİYOR?”

 
-Savcılığa konuyla ilgili şikayette bulunan veliler üzerinde herhangi bir baskı kurulmuş mudur?
-Özelde Ankara’da, genelde Türkiye’de kaç imam okullarda din dersi vermektedir? Bu imamlarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı birimlerine ulaşan herhangi bir şikayet var mıdır? Varsa kaç imam hakkında şikayet alınmıştır? Bu şikayetler hangi konularla ilgilidir?”