CHP’li Tüzün’den Kaftancıoğlu’na sert tepki: Bizi temsil etmiyorsun!

CHP’li Tüzün’den Kaftancıoğlu’na sert tepki: Bizi temsil etmiyorsun!
14 Eylül 2020 08:35

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları’nın onur konuğu oldu. Toplantıda bir sunum yapıp, katılımcıların sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, yaklaşık 1.5 saatlik konuşmasında Atatürk’e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ismini kullandı.

 

 

Bu durum, katılımcılar arasında yer alan gazeteci Uluç Gürkan’ın gözünden kaçmadı. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Uluç Gürkan, Kaftancıoğlu’na “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi” diye sordu.

 

‘Kendimi ait hissettiğim ifade’

 

Kaftancıoğlu’nun yanıtı ise şu oldu: “Kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.”

 

CHP Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Milletimiz gönlüne koymuş haykırmış, Türk’ün Ata’sı demiş. ATATÜRK demekten rahatsız olanlar, gözlerinizin içine bakarak haykırıyoruz Mustafa Kemal Atatürk bizim yol göstericimizdir. Atamızı her seferinde polemik konusu yapan ‘kişi’, o koltuğa yakışmıyor, bizleri temsil etmiyorsun” diyerek Kaftancıoğlu’na tepki gösterdi.