CHP’li Tekin: AKP’nin sanki hiçbir şey olmamış gibi davranması insanı çıldırtıyor

CHP’li Tekin: AKP’nin sanki hiçbir şey olmamış gibi davranması insanı çıldırtıyor
29 Ocak 2020 08:15

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP iktidarının depremle mücadele politikasını eleştirerek, “Yönetenlerin bütün bunlara rağmen sanki hiçbir şey olmamış gibi davranması, insanı çıldırtıyor” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı radyo programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de deprem probleminin ciddi olduğunu vurgulayan Gürsel Tekin, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara Depremi’nin çok büyük bir tahribat yarattığını hatırlattı.

İstanbul’da belirlenen 500 arsanın deprem toplanma alanı olduğunu ancak şuanda bu alanların kalmadığını belirten Tekin, “Dönemin hükümeti, başta Marmara Bölgesi’nin tamamı ve İstanbul olmak üzere kamuya ait olan arsaların tamamını; kısmen toplanma alanları, kısmen de deprem dönüşüm alanları olarak ilan etti. İstanbul’da 500’e yakın çok büyük arsa, deprem toplanma alanıydı. Şimdi kafanızı kaldırın ve etrafınıza bakın, var mı böyle bir şey? diyerek tepkisini dile getirdi.

“NEREDE BU DEPREM VERGİLERİ?”

Toplanan deprem vergilerinin nerede olduğunu soran CHP’li Tekin, “82 milyon vatandaşımız deprem vergisi ödemeye başladı. Nerede bu deprem vergileri? Toplanma alanları nerede? Deprem dönüşüm alanları nerede? Bunların hiçbiri yok. Yönetenlerin bütün bunlara rağmen sanki hiçbir şey olmamış gibi davranması, insanı çıldırtıyor” ifadelerini kullandı.

 

“KAMU ALANLARINI SATTILAR”

AKP iktidarının kamu alanlarını satarak, birilerini zengin ettiğini ifade eden Tekin, “Kamu alanlarını sattılar, peşkeş çektiler, birilerini zengin ettiler… Şimdi geldiğimiz durum ise çok vahim. Beklenen İstanbul depreminin 7,5 büyüklüğünde olacağı ifade ediliyor. İnşallah olmaz ancak herkes bu konu hakkında bir şey söylüyor. Bilim değil film konuşunca böyle oluyor. Üniversiteler ne için var? Bilimsel konular ile ilgili şeyleri onlar anlatsınlar” dedi.