CHP’li Şahin: İşçi, yoksulluğa mahkûm bırakıldı!

CHP’li Şahin: İşçi, yoksulluğa mahkûm bırakıldı!
30 Nisan 2020 11:27

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolasıyla bir mesaj yayınladı.

 

 
Türkiye’de çalışma hayatına yön veren emekçilerin çalışma hayatlarında kolaylığın ve dayanışmanın sağlanmasının herkesin en önemli görevlerinden biri olduğunu savunan Balıkesir Milletvekilli Fikret ŞAHİN; ‘’Alın terinin sembolü olan 1 Mayıs, çalışanlarımızın birlik, emek ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs, güvenli bir geleceğin sembolüdür. En kutsal değerlerimizden olan emeğin ülkemizde hak ettiği yeri bulması için, işçilerimizin haklarına yapılan her türlü saldırıyı bertaraf etmek de başlıca görevlerimizdendir. Tek bir zümreye hizmet edenlerin aksine bizler her zaman ‘’Ne ezen ne de ezilen, insanca ve hakça bir düzen’’ demeye devam edeceğiz. ‘’dedi.

 
Koronavirüs salgını sonrasında hükümetin çalışanlara yönelik aldığı önlemleri de eleştiren Milletvekili ŞAHİN, özellikle son iki yılda AKP iktidarının işçiyi yoksulluğa mahkûm ettiğini, virüs salgınıyla birlikte işçiler üzerindeki yükün daha da arttığını ifade etti. Şahin yaptığı açıklamada; ‘’Virüs salgınıyla işsiz kalanlara ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilere aylık 1177 TL layık görüldü. AKP işçiyi resmen açlığa mahkûm etti. Zaten sokağa çıkma yasağı da hali hazırda çalışmaya devam eden işçilerimize uğramadı. İşçilerimiz virüs tehlikesiyle karşı karşıya üretime ve hizmet etmeye devam ettiler. Hükümetin şimdiye kadar açıkladığı hiçbir ekonomik paket, emekçilerimizin beklentilerini karşılayamadı.’’ ifadelerini kullandı.

 
Şahin sözlerine şöyle devam etti;

 
‘’Demokrasiye olan inancımız ve beklentimizle kutladığımız 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın tüm işçilere, emekçilere ve çalışanlara eşit ve özgür bir dünya getirmesi temennisiyle, çocuk işçilerin olmadığı, işçi ölümlerinin son bulduğu, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin düzenlendiği günlerin yakın olduğu inancıyla tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyorum.’’