CHP’li Öztunç : Eğer o gün bu ciddiye alınsaydı askerlerimiz şehit olmazdı

CHP’li Öztunç : Eğer o gün bu ciddiye alınsaydı askerlerimiz şehit olmazdı
25 Ağustos 2020 09:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP’li Giresun İl Genel Meclis üyesi Ömer Cebeci’nin 2019 yılında selde zarar gören menfez ile ilgili sunum yaptığını, bunun ciddiye alınmadığını söyledi.

 

 

CHP heyeti Giresun Dereli’de yaşanan sel felaketine ilişkin basın açıklaması yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Uyarı yapılmasına rağmen tedbir alınmadı“ dedi.

 

 

Öztunç şunları söyledi: “Doğanın düzenini bozarsanız doğa da intikamını alır. AK Parti döneminde başta Karadeniz yaylaları olmak üzere doğa talan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Karadeniz Eylem Planı var. Burada deniyor ki, ‘Karadeniz sahil yolu ve bölgedeki yapılaşma, dere yataklarına imar aşırı doğa olaylarını tetikler.’ Bakanlık kendisi söylüyor ama hiçbir önlem almıyor. Dereli ilçesinde yeni bir köprü yapılıyor. Yeni köprü eski köprünün üstüne yapılınca baraj benzeri bir durum oluşuyor. Yukarıdan gelen su taşıdığı malzemelerle orayı tıkamış oluyor. CHP’li İl Genel Meclis üyesi Ömer Cebeci 4 Temmuz 2019 tarihinde İl Genel Meclisi’ne bir sunum yapıyor. ‘Bu menfezin altı boş. Tedbir alın’ diyor. Eğer o gün bu ciddiye alınsaydı askerlerimiz şehit olmazdı. 5 askerimiz burada şehit oldu. Bu dilekçeyi işleme koymayan İl Genel Meclisi Başkanı hesap vermelidir. Dönemin Giresun valisi hesap vermelidir. Bu cinayetlerin sorumlusu bu ikisidir. Güya menfez yapmışlar, demir kullanmamışlar. Burayı yapan müteahhit bunun hesabını vermelidir, yargılanmalıdır. Tekil önlemlerden çoğul önlemlere geçersek bu sorunlarla karşılaşmayız. İklim krizini derinleştiren ormansızlaştırmadan vazgeçilmelidir. Derelerin imara açılması yanlıştır.”

İşte o belge:

whatsapp-image-2020-08-24-at-19-58-00