CHP’li Özel’den Bahçeli’ye yanıt: AKP istediğini almıştır!

CHP’li Özel’den Bahçeli’ye yanıt: AKP istediğini almıştır!
16 Ocak 2018 19:47

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin, “Alan aldı, AKP istediğini aldı, MHP aday çıkarmıyor, AKP’ye kayıtsız destek sağlıyor, alan almıştır, peki satan ne satmıştır? Burada satılan nedir? AKP bu alışverişten istediğini almıştır ama kim neyi satmıştır, bunu önümüzdeki süreçte hep birlikte izlemeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak şöyle dedi:

 

“Bugün alan aldı ifadesi yani CHP’li sözcüler deyip birçok hakaretten sonra ‘alan almış bu defter burada kapanmıştır’ diyor. Türkçe de ‘alan almak’ diye bir tanımlama var ama yarım, ‘alan aldı satan sattı’ diyor. Alan aldı, AKP istediğini aldı, MHP aday çıkarmıyor, AKP’ye kayıtsız destek sağlıyor, alan almıştır peki satan ne satmıştır? Burada satılan nedir? Bu sorulara cevap verilmesi gerekmektedir. ‘Alan aldı bu defter burada kapandı’ diyor. Bu defter burada kapanmaz. Siz 16 Nisan’daki tek adam rejimine geçiş hevesleriniz bütünlemeye kalmıştır. Saray ittifakına karşı, halkın ittifakı, saray ittifakına karşı cumhuriyetçilerin demokrasiden yana olanların ittifakıyla bir arada duracağız. Devlet Bahçeli’nin gerek şahsımı gerek CHP’nin diğer sözcülerini bu kadar yakından takip etmesi promptera hazırlanmış bir konuşmada 3.5-4 sayfa boyunca yer vermesi bizim siyasetimizin etkinliğini göstermektedir.

 

“AKP İSTEDİĞİNİ ALMIŞTIR”

 

AKP bu alışverişten istediğini almıştır ama kim neyi satmıştır, bunu önümüzdeki süreçte hep birlikte izlemeye devam edeceğiz.”

 

“Cumhurbaşkanı’nın, İstanbul İl Başkanınıza yönelik sözleri vardı, siz neler söylersiniz?” sorusuna ise Özel, “Yapılacak seçimde İstanbul’u kaybedeceğini anlayanlar, İstanbul’a genç, dinamik, kadın bir başkandan fevkalade rahatsız olanlar yapmış oldukları saldırılarla CHP’yi kendi seviyelerine ve kendi alanlarına çekmek istemektedirler. Cumhurbaşkanı’nın o saldırılarına karşı Genel Başkanımızdan bir açıklama duymayacaksınız, bizlerden duymayacaksınız, bir ülkede ülkenin cumhurbaşkanı tarafsız olması gereken cumhurbaşkanı bu her şeyi bir yana bırakıp dönüp gidip kendisini önce bir partinin genel başkanlığına indirgemiş şimdi de bir partinin İstanbul il başkanıyla polemiğe girişmiştir. Canan Hanım gerekli cevapları verir. Şu an için bizim nezdimizde partisine sevenlerine saygımızdan ona cevap düzeyi il başkanlığı düzeyindedir. Biraz daha devam ederse kendisini Bakırköy İlçe Başkanlığı düzeyinde de cevaplamaya devam edebiliriz” dedi.

 

 

(ANKA)