CHP’li Öz’den Başbakan Yıldırım’a YSK Başkanı sorusu!

CHP’li Öz’den Başbakan Yıldırım’a YSK Başkanı sorusu!
24 Nisan 2017 12:44

Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in ‘FETÖ’ tarafından seçildiği iddialarını Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a sordu.

 

 

 

Medyada yer alan iddiada, YSK teamüllerine göre en kıdemli Yargıtay temsilcisinin yani Halim Aşaner ’in başkan olması beklenirken, 24 Ocak 2013’te Yüksek Seçim Kuruluna Üye olarak seçilen Sadi GÜVEN ’nin aynı gün YSK başkanı olması, AK Partinin cemaate bizden “Ne İstedi De Vermedik” diyen anlayışla YSK üyelerini seçmiş olabileceği sorusunu tekrar akıllara getirmektedir. Sayın Süleyman SOYLU ’nun bu 3 kişiyi açıklamaması ve soruşturma yapmaması akıllardaki soru işaretlerini doğrular niteliktedir dedi.

 
”Sadi Güven hakkında bir soruşturma açılmış mıdır?”

 

 

CHP’li vekil Bülent Öz’ün konuyla ilgili Yıldırım’a verdiği soru önergesi şu şekilde:

 

 

1- Yazılı bir kural bulunmamakla beraber YSK teamüllerine göre en kıdemli Yargıtay temsilcisi olan Halim AŞANER ’in başkan olması beklenirken YSK üyeliğine seçilen Sadi GÜVEN ’in aynı gün Başkan seçilmesinin gerekçesi nedir? FETÖ ile mücadele kapsamında Sadi Güven hakkında bir soruşturma yapılmış mıdır? Veya devam eden bir soruşturma var mıdır?

 

 

2- YSK üyeleri belirlenirken herhangi bir cemaat ile ilişkisi olup olmadığı araştırılmış mıdır?

 

 

3- Yüksek Seçim Kurulu gibi ülke seçim işlerini yürüten en kritik konumdaki kurumda FETÖ ile ilişkili sadece 7 kişi mi tespit edilebilmiştir? Görevden alınan 7 kişinin görevleri nelerdi? Bu kapsamda her geçen gün medyadan takip ettiğimiz kendini gizlemiş ve yeni tespit edilen FETÖ mensupları açığa alınıp, ihraç ediliyorken, YSK’ya yönelik devam eden bir soruşturma söz konusu mudur?

 

 

4- İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ’nun 2014 Nisan ayında ifade ettiği 3 paralel üye açığa alınan bu 7 kişi arasında mıdır? Bu 3 kişi hala görevindeyse haklarında soruşturma talimatı verilmiş midir?