CHP’li isimden ‘sokağa çıkma yasağı’ çağrısı

CHP’li isimden ‘sokağa çıkma yasağı’ çağrısı
26 Mart 2020 18:42

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, ‘sokağa çıkma yasağı’ çağrısında bulunarak, “Saray en üstün önlemlerle karantinadan canlı konferansla açıklama yaparken binlerce çalışanın, işçinin ve yurttaşlarımızın yaşamlarının tehlikeye sokulması kabul edilemez” dedi.

 
Durmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

“Sokağa çıkma yasağı gelmeden virüsün yayılmasına engel olunamayacağı dünya deneyimlerinden görülmektedir” diyen Durmaz, şöyle dedi:

“Fransa ve Hollanda gibi ülkeler virüsün hızını durduramayınca sokağa çıkma yasağı uygulamaya mecbur kaldılar. Dünyada görüldü kalıcı önlemlerin asıl yolu önce testleri çoğaltmak sonra sosyal izolasyonu sağlamaktır. Ülkemizin bu örneklere bakarak hareket etmesi gerekmektedir.

 

 

“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ BİR AN ÖNCE GETİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR”

 
Sokak yasağının gelmesi için tablonun daha kötü boyutlara gelmesi mi beklenmektedir?

Bu nedenle henüz çok geç değilken sokağa çıkma yasağının bir an önce getirilmesi ve bu doğrultuda esnafın, işçinin, işverenin ve toplumun her kesiminin güvenceye alınacağı ekonomik tedbirler de açıklanması gerekmektedir.

 

 

“SARAYDAN CANLI KONFERANS YAPMASI KOLAY”

 
Saray en üstün önlemlerle karantinadan canlı konferansla açıklama yaparken binlerce çalışanın, işçinin ve yurttaşlarımızın yaşamlarının tehlikeye sokulması kabul edilemez. Her bir yurttaşın hayatı şu an en kıymetli varlığımızdır, sokağa çıkma yasağı gelmediğinde ortaya çıkacak tablonun sorumlusu bu hükümettir.

Coronavirüs salgınının tedbirlerinden birisi de yayılmanın durdurulamaması halinde sokağa çıkma yasağının getirilmesidir. Her gün vakaların yükselerek artması söz konusuyken sokağa çıkma yasağı ilan etme planınız var mıdır?

Olası bir sokağa çıkma yasağı kararı halinde gerekli ekonomik alt yapı hazır mıdır?”