CHP’li Gürer: Bağımsızlık meşalesini sonsuza kadar sürdürmek asli görevimizdir

CHP’li Gürer: Bağımsızlık meşalesini sonsuza kadar sürdürmek asli görevimizdir
18 Mayıs 2019 09:56

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919, tarihimizin dönüm noktasıdır. Yokluk ve yoksulluk altında ve işgalcilerin paylaştığı ülkede esir yaşamayı kabul etmeyenlerin Atatürk önderliğinde bir asır önce yaktığı bağımsızlık ateşin günüdür” dedi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bundan tam 100 yıl önce cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, ulusal egemenliğimizin ilk adımını attığını söyledi.

 

 

Milletimizin bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs 1919’un, ulusumuzun tarihinin dönüm noktası olduğunu belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için tam bir asır önce Samsun’a çıktığında, İşgalcilerden ülkeyi kurtarmak ve bağımsız, özgür bir ülke olarak yaşamak için ilk meşaleyi yakıyordu. Büyük önder, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ derken elbette ki tüm bir ulusun karakterinden bahşediyordu. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyebilen milletlerin kendi egemenliklerine sahip çıkacak kudreti karşısında hiçbir gücün duramayacağı, bundan tam 100 yıl önce tüm dünyayı, gösteriyordu. Onun en büyük inancı halkına güvendi ve halkımızda onunla bağımsızlığa yürüdü” dedi.

 

 

Gürer, gençlerimizin ve milletimizin; 19 Mayıs’ı iyi irdelemesi gerektiğine de işaret ederek, “19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesini sonsuza kadar sürdürmek, gençlerimizin ve milletimizin asli görevidir” dedi.

 

 

Ülkemizin Milli Mücadele sürecinin ve o günün koşulları değerlendirildiğinde, olamaz denenin başarıldığının görüleceğini, bunun Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dehanın varlığı ve önderliğinde sağlandığını ifade eden Gürer, “23 Nisan çocuklarımızın, 19 Mayıs Gençlerimizin bayramıdır. Bu bayramlar Cumhuriyete uzanan yolun öyküsünün de anlatımıdır. 30 Ağustos Zafer ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarının varlığı, Çağdaş Modern Türkiye’nin var oluş hikâyesidir” dedi.

 

 

CHP Milletvekili Gürer, “Başta cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mücadele arkadaşlarını ve vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” diye konuştu.