CHP’li Emir: Barolar saldırı altında! ‘Kısa sürede aldatılmışız diyeceksiniz’

CHP’li Emir: Barolar saldırı altında! ‘Kısa sürede aldatılmışız diyeceksiniz’
11 Temmuz 2020 09:02

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, baroların saldırı altında olduğunu belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde çoklu baro yoktur. Çok kısa sürede ‘aldatılmışsız’ diyeceksiniz” dedi.
TBMM Genel Kurulunda devam eden Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında konuşan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi:
ZALİMLİK SONUNUZU HAZIRLIYOR
“Zayıfladıkça zulmeden, zulmü arttıkça eriyen bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. İktidarına tutunabilmek için her türlü demokratik unsuru yok etmekten çekinmeyen ve demokrasiyi yok ederse iktidarının süreceğini zanneden bir anlayışı görüyoruz. Sanıyorsunuz ki demokratik kurumlar yok olursa, sivil toplum susarsa, meslek örgütleri susarsa, üniversiteler susarsa, sendikalar susarsa, siyasi partiler susarsa, medya sessizleşirse iktidarınız sürer ama yaptığınız her tür ceberutluk, her tür zalimlik sonunuzu hazırlıyor, farkında değilsiniz. İşte, bugün bir saldırı altında olan barolar var. Bu yasa tasarısıyla hayal ettiğiniz sonuçların çok dışında, hatta ‘Yanılmışız’ diyeceğiniz, çok kısa sürede ‘Aldatılmışız’ diyeceğiniz, ‘Nereden getirdik bu yasayı!’ diyeceğiniz sonuçlarla karşılaşacağınızı şimdiden garanti edebiliriz.
DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE ÖRNEĞİ YOK
Diyorsunuz ki: ‘Dünyada bunun örnekleri var.’ Bakın, benim elimde Meclisin hazırladığı iki tane literatür var; biri 2018, biri 2019’da hazırlanmış. Değerli arkadaşlar, dünyanın hiçbir yerinde çoklu baro yoktur, dünyanın hiçbir yerinde. Komisyonda anlattınız “Amerika’da var.” dediniz, “Kaliforniya’da var.” dediniz, “Almanya’da var.” dediniz. Yararlanın ciddi literatürlerden, dünya örneklerine cidden bakın; havuz medyasının manşetleriyle burada konuşmayın. Varsa bir tane çoklu baro örneği getirin, söyleyin; bir tane örnek yok.
BU ÜLKEYİ BU KADAR MI SEVMEDİNİZ
Durumunuz şuna benziyor arkadaşlar: Okyanusta, deniz ortasında salda kalmış bir kazazede gibisiniz, susadıkça deniz suyu içiyorsunuz, deniz suyu içtikçe susuyorsunuz ve bu sizin sonunuzu hazırlıyor. Bu anlayışla değerli arkadaşlar, bu yasanın bir an evvel geri çekilmesi lazım. Bu yasayla birlikte barolara saldırıyorsunuz, barolara saldırırken yargının temel ayağı olan savunmayı çökertiyorsunuz, hukuk devletine saldırıyorsunuz ve maalesef demokrasimizi hedefliyorsunuz. O küçücük barocukların, birbirinden üye alma, üye çalma, üye kaydetme derdine girecek barocukların disiplin yönetimini, disiplin uygulamalarını, staj uygulamalarını hakkıyla, yerinde, doğru yapabileceğini hanginiz iddia edebilir? Siz bu ülkeyi bu kadar mı sevmediniz? Barolara bu kadar mı hıncınız var? Bu neyin intikam duygusudur, anlamak mümkün değil.”