CHP’li Çıray: Kaçak Saray için 3,5 milyar lira daha harcanacak

CHP’li Çıray: Kaçak Saray için 3,5 milyar lira daha harcanacak
19 Kasım 2014 10:13

CHP İzmir milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile “Kaçak saray” ile ilgili yeni iddialar ortaya attı:

 

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin isminde yer aldığı gibi “ak” siyaset yapacağı umuduyla seçildiğini, ancak zamanla totaliter ve çağdışı rejimlere has bir yönetim anlayışı ile “devasa yolsuzluklar batağına” battığını anlatan Çıray, Erdoğan’ın Anayasa’yı askıya alarak ülkeyi kanun tanımaz bir keyfilikle ülkeyi yönetmeye başladığını ifade etti.

 

 

Çıray, “Nitekim bu durumunun farkında olan AKP, 2015 seçimleri öncesi kaybettikleri iç ve dış desteklerini kazanmak için yeniden AB projesine dört elle sarılmaya başlamıştır. Ancak unutulmamalıdır ki AB standartlarında zorbalık ve hırsızlık yoktur. AB gibi çağdaş demokrasilerde Reza Zerrab ve bakanların çocukları hakkında verilen takipsizlik kararları 9 şiddetinde deprem yaratır ki, hayal bile edilemez,” dedi.

 

 

“Türkiye’nin daha Erdoğan’ın gecekondudan villalara terfi etmesini, çocuklarının gemi sahibi olmalarını, para kutularını hazmedemeden muazzam bir kamusal ahlâksızlıkla karşılaştı. Milletin 1 milyar 370 milyon lirası ile kuyruklarda bekleyen hastalara hastane, sayıları % 10’a yaklaşan işsizlere fabrika, öğrencilere üniversite yapılmadı; köylüye destek, işçiye memura zam verilmedi; ne yazık ki Erdoğan’a “Kaç-ak Saray” yapıldı,” diyen CHP milletvekili Çıray, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

 

 

Yapılan anketlerde halkın yüzde 75’inin Kaçak Saray’ı ”gereksiz bulduğu” ve “paranın israf edildiği”ni düşündüğünü gösteriyor. Bu durumda Sayın Bekir Bozdağ’ın Erdoğan’ın lüks tutkusuna kılıf aramasını ahlâki buluyor musunuz?

 

 

Danıştay’ın ”Buraya inşaat yapamazsınız” yönündeki kararına rağmen dikilen kaçak binayı Adalet Bakanı’nızın savunmak yerine yıkılması için yargı kararını uygulatması gerekmez mi?

 

 

Bir internet gazetesinin başyazarı, “Ankara’da yaşayan AKP’nin aktif isimlerinden biriyle konuştum birkaç gün önce. Anlattığına göre, Kaçak Saray için toplamda beş katrilyon (3 milyar dolar) harcanması öngörülüyor.” diye yazdı. Bu durumda Kaçak Saray için 3,5 milyar lira daha harcanacağı doğru mu?

 

 

MİT, polis ve bakanlıkların bazı dairelerinin de Kaçak Saray’a taşınacağı ifade ediliyor, bu güvenlik riski oluşturur mu oluşturmaz mı?

 

 

Siz de Kaçak Sarayda mı oturacaksınız?

 

 

Kaçak Saray’ın güvenlik koordinasyonu ve plânlamasını hakkında atıp tuttuğunuz İsrailli bir şirketin üstlendiği doğru mu?