CHP’li Ceylan: Biz vatan toprağı diyoruz, onlar şirketin avukatlığını yapıyor!

CHP’li Ceylan: Biz vatan toprağı diyoruz, onlar şirketin avukatlığını yapıyor!
14 Ağustos 2019 12:57

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP ilçe başkanlıklarında düzenlenen bayramlaşmalarda yaptığı konuşmada, çıkan orman yangınları ve doğa talanı nedeniyle bayrama buruk başladıklarını ifade ederek, “Maden bölgesi Kaz Dağları değil diyorlar. Kaz dağları bir eko sistemdir ve orası Kaz Dağları’nın eteklerdir. Diyelim ki orası Kaz Dağları değil ne yapalım o zaman izin verelim mi? Biz orayı yalnız Kaz Dağları olduğu için savunmuyoruz. Vatan toprağı olduğu için savunuyoruz. Atatürk’ün dediği gibi “Söz konusu Vatan ise gerisi teferruattır” dedi.

 

 

 

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Kurban Bayramının ilk iki gününü bayramlaşmaya ayırarak, CHP heyeti ile birlikte, ilçe örgütlerini ziyaret etti. Ceylan partililer ile bayramlaşma sırasında yaptığı konuşmalarda, Çanakkale’de yaşanan orman yangınlarını ve Kaz Dağları’ndaki altın madenini gündeme getirdi.

Özgür Ceylan, bayrama yangınlar ve doğa katliamı nedeniyle buruk başladıklarını ifade ederek, Gelibolu Yarımadası’nda Behramlı ve Alçıtepe bölgelerinde çıkan yangından bine yakın zeytin ağacının kül olduğunu söyledi. Ceylan, bölge halkının ifadelerine dayanarak yaptığı açıklamada, yangının başlama noktasının, ihbar saatinin göz önüne alındığında kundaklama şüphesini arttırdığını söyledi. Bayrama yangın ile başlamalarının üzücü olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, yangından zarar gören köylülerin zararlarının bir an önce giderilmesini istedi.

 

 

Özgür Ceylan “CHP Çevreye Duyarlı Bir Partidir”

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, yaptığı konuşmalar sırasında, Kanadalı Alamos Gold firması tarafından Kaz Dağlarında yapılan altın arama çalışmalarını da gündemine getirerek, “Biz çevreye duyarlı bir partinin mensuplarıyız. Kalbimizin yarısı yanan ormanlarda, yarısı Kaz Dağlarında atıyor” diye konuştu. Kaz Dağlarının ulusal bir değer olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “İktidar mensupları siyanür kullanılmayacağını ifade etse de, firma yetkilileri 26 bin ton siyanür kullanılacağını söylüyor. Siyanürün toprağa karışması ve buharlaşması sonrası gelecek yağmurlarla bütün havza zarar görecektir. Çıkan dumandan uçan kuşlar bile zarar görecektir” diye konuştu. Kaz Dağları eko sisteminin adeta yeryüzündeki bir cennet olduğunu belirterek, “Biz bu cenneti korumak için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 

 

“Çanakkale’yi Savunması Gerekenler Şirketin Avukatlığını Yapıyor”

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, altın madenciliğine asla karşı olmadıklarını ifade ederek, aramaların Kaz Dağlarının eko sistemine zarar verilmeden yapılması gerektiğini savunduklarını söyledi. CHP olarak başlattıkları mücadelede, gelinen noktada, sivil toplum kuruluşlarının, Çanakkaleliler başta olmak üzere vatandaşların yoğun desteği sayesinde büyüdüğünü ifade ederek, “Şu an Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde bizler Devlete karşı madenlerini, doğasını, ormanlarını koruyan bir grup gibi olduk. Diğer taraftan Çanakkale’yi savunması gerekenler ise maden şirketlerinin avukatı oldu” diye konuştu. Ceylan bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, “75 Milyon metreküp toprak siyanüre bulanırken, kimse kusura bakmasın biz buna izin vermeyeceğiz” dedi. Maden Tetkik ve Arama kurumunu hatırlatan Özgür Ceylan, aramaların devlet imkanları ile yapılmasının çok daha kazançlı olduğunu söyledi.

 

 

CHP’liler İlçeler İle Tek Tek Bayramlaştı

 

 

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve CHP Heyeti ilçe bayramlaşmalarına tam kadro katıldı. CHP Örgütünün bayramlaşma programı, bayramın birinci günü Çanakkale Merkez İlçe Örgütü ile başlayarak, sırasıyla Kepez, Ezine, Ayvacık, Bayramiç, Çan ve Yenice olarak devam etti. Bayramın ikinci günü devam eden bayramlaşma programı, Eceabat, Gelibolu, Lapseki ile devam ederken, program Biga ile son buldu.

 

 

Kurban Bayramı Bayramlaşma (1)

 

Kurban Bayramı Bayramlaşma (2) Kurban Bayramı Bayramlaşma (3) Kurban Bayramı Bayramlaşma (4) Kurban Bayramı Bayramlaşma (5) Kurban Bayramı Bayramlaşma (6) Kurban Bayramı Bayramlaşma (7) Kurban Bayramı Bayramlaşma (8) Kurban Bayramı Bayramlaşma (9) Kurban Bayramı Bayramlaşma (10) Kurban Bayramı Bayramlaşma (11) Kurban Bayramı Bayramlaşma (12)