CHP’li Bülbül: Bakanlığa göre salgın bitmiş!

CHP’li Bülbül: Bakanlığa göre salgın bitmiş!
13 Aralık 2020 11:49

Didim’de kurulması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen balık çiftlikleriyle ilgili toplantı için salgın devam etmesine rağmen yeniden tarih verildi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Anlaşılan o ki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göre salgın Didim’de bitmiş” yorumunu yaptı.

 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 8 Aralık 2020’de yaptığı ilana göre 3 proje için halk katılım toplantılarının 24 ve 25 Aralık 2020’de yapılacağını belirten Bülbül, “Daha önce salgın gerekçesiyle toplantı ertelenirken üzerinden bir ay geçmeden tekrar toplantı duyurusu yapılması ve diğer 2 proje hakkında da ilana çıkılması bu tür uygulamaların ciddiyetsiz ve plansız olduğunu gösterir” dedi.
BODRUM-DİDİM ARASINDA 173 ÇİFTLİK
Çiftliklerde kullanılan çeşitli kimyasalların, ilaçların, antibiyotiklerin, GDO’lu yemler ve ölü balıkların özellikle Didim sahillerini çöplüğe dönüştürdüğünü, insan sağlığını ve deniz ekosistemini tehdit ettiğini söyleyen Bülbül, “Sadece Bodrum-Didim arasında denizde 173 balık çiftliği varken 13 Kasım’da Söke ve Didim’de olmak üzere iki balık çiftliğinin daha ÇED süreci başlatılmıştır. Aydın’ın yapısını koruyan ve sürdürülebilir kalkınmaya konu olan projelere ihtiyacı varken, ekosistemi yok eden kontrolsüz projelerin varlığı kabul edilemez. Yaşam alanlarını yok eden ve çevresel tahribatlar son bulmalı, Aydın’ın balık çiftlikleri ile yok olmasına izin verilmemelidir” dedi.
BAKAN KURUM’A 2 SORU
CHP’li Bülbül, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önerge verdi. Önergede salgın nedeniyle ertelenen katılım toplantısının salgın geçmemesine rağmen neden yeniden toplantı tarihi verildiği ve Bodrum-Didim arasında 173 balık çiftliği mevcut iken ardı ardına balık çiftlikleri kurulmasındaki amacın ne olduğunu sordu.