CHP’li başkanlar delege avında!

CHP’li başkanlar delege avında!
5 Ocak 2018 11:10

CHP’li belediye başkanlarının, 36. Olağan Kurultayı öncesinde kongre kulislerine girerek delege avcılığı yapmaları, parti içi muhalefette ve tabanda tepkiyle karşılandı.

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 
Kurultay, 3-4 Şubat’ta toplanacak. Bugüne kadar 45 il kongresi yapıldı. Kesinleşen 428 delege ile doğal delegelerin (PM, YDK ve partili milletvekilleri) ağırlıkla Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verecekleri ifade ediliyor. Toplam delege sayısı bin 247.

 
BAŞKANLAR KULİSLERDE

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, muhalefetten ve tabandan gelen şikâyetlerden dolayı belediye başkanlarını “Kongre süreçlerine müdahale etmeyin” diye uyardığı belirtiliyor. Ancak Ankara, İstanbul ve İzmir’deki birçok partili belediye başkanının ilçe ve il kongreleri kulislerine girdikleri, ilçe ve il yönetimleriyle kurultayda söz sahibi olabilmek için çeşitli vaatlerle adeta delege avına çıktıkları görülüyor.

 
BELEDİYE BAŞKANLARI KARŞI KARŞIYA

 
Hafta sonu yapılacak Ankara il kongresi CHP’li iki büyük ilçe belediye başkanını karşı karşıya getirdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, mevcut başkan Adnan Keskin’i desteklerken, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen avukat Kemal Akkurt’u aday çıkardı. Çankaya, Keçiören, Mamak ve Altındağ gibi büyük ilçeler Akkurt’u destekleme kararı aldı. Ancak Akkurt, son anda genel merkezden gelen müdahaleyle adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu’nun önceki gece yarısı Akkurt’a destek veren ilçe başkanlarını “Benim tercihim nettir. Herkes bu iradeye uyacak” diye uyardığı iddia edildi. Bu gelişme üzerine Akkurt adaylıktan çekildi. Akkurt mesajında şu ifadelere yer verdi: “CHP üyesi olmanın bilinci ve sorumluluğu ile tabanın şahsıma verdiği Ankara 11 Başkanlığı adaylığı görevimden çekiliyorum. Geleceği birlikte kuracağız.”

 

1111

kemal-akkurt

 
Müdahale Keskin’in yeniden Ankara il başkanı seçilme şansını artırdı. Ancak CHP eski Gençlik kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya’nın adaylık iddiasını son ana kadar sürdüreceği öğrenildi.

ayhan
İSTANBUL VE İZMİR

 
İzmir İl Kongresi’nde de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’i aday adayı olarak işaret etti. Örgütten gelen Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü de adaylığını ilan etti. 13 Ocak’ta İl Kongresi’ni yapacak olan İstanbul’da ise mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat’ın yanı sıra eski milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, Doç. Dr. Yunus Emre, PM üyesi Canan Kaftancıoğlu ve Gökhan Zeyrek adaylık için mücadele ediyor.

 
Kılıçdaroğlu’nun olağan kurultaya rakipsiz gitmesi bekleniyor. Kurultay’daki mücadelenin daha çok Parti Meclisi (PM) listesi üzerinde yaşanması bekleniyor. Kurultayın hemen ardından tüzük kurultayı yapılacağı belirtiliyor.