CHP’li Antmen, Meclis’te ‘Biz Bize Yeteriz Paraları Nerede?’ panosu açtı!

CHP’li Antmen, Meclis’te ‘Biz Bize Yeteriz Paraları Nerede?’ panosu açtı!
10 Temmuz 2020 10:56

Biz Bize Yeteriz paralarının akıbetini soran CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında pano açtı.

 

 

“Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında toplanan para ortada yok, Toplanan Paralar Nerede?” yazılı olan pano önünde basın mensuplarına açıklama yapan Antmen, kampanya paralarının akıbetini öğrenmek amacıyla 5 Mayıs 2020’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a önerge verdiğini ve paraların akıbetini sorduğunu ancak hiçbir yanıt alamadığını belirterek “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 5 Haziran 2020 tarihinde tarafıma yanıt göndermiş ve ‘Önergenizde bahsi geçen hususlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görev ve yetki alanına girmektedir’ ifadelerini kullanmıştır. Yani ‘Biz bilmiyoruz Aile bakanlığına sorun’ dediler. Ardından birebir aynı soruları hem soru önergesi hem de CİMER aracılığıyla; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordum. 23.06.2020 tarihinde Aile Bakanlığı CİMER aracılığıyla tarafıma gönderdiği yanıtta bağış paralarının akıbetinin internet sitelerinde olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sitelerinde yapılan incelemelerde paraların akıbetinin, nereye nasıl harcandığının, kimlere verildiğinin, faiz gelirlerinin durumu hakkında bir bilgi veya içeriğe de rastlamadık” ifadelerini kullandı.

 

 

“Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında, kampanyanın resmi web sitesinde yer alan son bilgilere göre; 2 milyar 105 milyon TL bağış toplandığı bilgisini veren CHP’li vekil “Korkunuz yoksa, bir şeyden çekinmiyorsanız bu paraya el sürülmediyse çıkın konuşun. Bu para saraya mı gitti? Dolar geçiş garantisi verdiğiniz müteahhitlere mi gitti? Ya da genel bütçeye aktarıp faiz ödemesi mi yaptınız? Korkunuz yoksa, haram yemediyseniz ve yedirmediyseniz çıkın bu paranın hesabını verin!” dedi.

 

 

Antmen açıklamasının devamında şunları söyledi;

 

 

“Deprem vergileri ortada yok, 15 temmuz şehitleri için toplanan para ortada yok , hatta azalmaya başladı , Beşiktaş katliamında yitirdiğimiz polis ve vatandaşlarımız için toplanan para da ortada yok! Kampanyayı yapan Cumhurbaşkanlığı ama paradan haberinin olmadığını söylüyorlar. Buyurun bakınız; Bizbizeyeteriz.gov.tr , yani kampanyanın resmi adresi. Ana sayfada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IBAN verdiği video var. Site kime ait: Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı! Yani böyle bir şey nasıl olur? Kampanyayı başlatan Cumhurbaşkanlığı, IBAN veren Cumhurbaşkanlığı, kampanyayı yöneten, site sahibi Cumhurbaşkanlığı ama Cumhurbaşkanlığının paranın akıbetinden haberi yok! Bu mu güçlü yönetim bu mu sizin devlet yönetme ciddiyetiniz? Vatandaşına hesap vermek devleti yönetenlerin hem Anayasal görevi; hem de namus borcudur! Sorularımıza cevap vermedikleri sürece şüpheler artacak ve bu paranın faize, saraya ya da yandaşlara harcandığı konusundaki şüphelerimiz artacaktır”

 

ACİKLAMA1 ACİKLAMA2 ACİKLAMA3