CHP’li Antmen: AKP’nin iktidar olduğu 6360 gün boyunca her gün 4 işçi öldü!

CHP’li Antmen: AKP’nin iktidar olduğu 6360 gün boyunca her gün 4 işçi öldü!
30 Nisan 2020 14:10

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen; hukuksuzluğun, baskının, sömürünün, uzun çalışma sürelerinin, işçi cinayetlerinin ve neo-liberal politikaların artarak devam ettiğini belirterek “Türkiye’deki en zengin ve en yoksul kesim arasındaki fark giderek açılıyor. En zengin kesimin gelirden aldığı pay artarken yoksulun ise daha da düşüyor. Ülkenin yüzde 80’i borçlu. İşsizlik ve açlık intiharları işte bu eşitsizliğin sonucu” dedi.

 

 

CHP’li Vekil 1977, 1989, 1996 ve 2007 1 Mayıs’larında katledilenleri de saygıyla andığını belirterek “Bu 1 Mayıs olağanüstü koşullarda geçecek. Salgın nedeni ile vatandaşlarımız evde olacak. Ama sanmasınlar ki meydanlar onlara kalacak! Emek mücadelesini yüreğinde hisseden herkes gönülleri ve akılları ile o meydanları dolduracak. Kurtuluş ancak örgütlü ve demokratik haklarını kullanan bir halk ile mümkündür. Çünkü Akp’nin iktidarda olduğu 6360 gün boyunca her gün 4 işçi, iş cinayetlerine kurban edildi. Bu 6360 gün boyunca her gün 284 kişi işinden edildi, özgürlüklerin kısıtlandığı artan baskı rejiminde her gün 28 kişi cezaevine konuldu” ifadelerini kullandı.

 

 

Açıklamasında 1 Mayıs’ın tüm halkın bayramı olduğunu vurgulayan Antmen “Adaletsizliğe, ölümlere, katliamlara ve emek düşmanlarına karşı; işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, ezilenler, özgürlük ve barış diyen bütün yürekler yan yana, el ele ve omuz omuza olmalı” dedi.