CHP’deki isyancılara İl Başkanları nasıl tepki verdi?

CHP’deki isyancılara İl Başkanları nasıl tepki verdi?
13 Ağustos 2014 15:00

Altı milletvekilinin başlattığı tartışmaya il başkanlarından tepkiler gelmeye başladı.

 

CHP Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan, Dilek Akagün Yılmaz, Nur Serter ve İsa Gök’ün “Genel başkan görevi bıraksın” şeklindeki açıklamasına ilk tepki, Ankara İl Başkanı AV. Necati Yılmaz’dan geldi.

 

10353642_10152484329096698_6861249395244087891_n

 

Yılmaz, Partimizin desteğini açıkladığı aday aleyhine kamuoyunun önünde değerlendirmeler içinde olmak ve alternatif aday çalışmaları yapmak partililik bilinci ve partililik sorumluluğu kavramlarını içselleştirememek, parti disiplinini de ihlal etmek demektir. İlimizin diğer milletvekilleri gibi, Sayın Emine Ülker Tarhan’a da örgüt olarak defalarca seçim çalışmalarına katılması ve seçim günü görev yapması için çağrıda bulunduk. Ancak bu çağrılarımızın hiç birine olumlu bir yanıt ve katkı alamadık.

 

Sayın Genel Başkanımıza hatırlatma ve istifa davetinde bulunan milletvekili arkadaşlarımıza Ankara İl Örgütü olarak bizim de bir hatırlatmamız ve davetimiz olacaktır. Kendilerine milletvekili olduklarını, siyasette halk ve örgüt gibi kavram ve gerçekliklerin bulunduğunu, hiç değilse kalan görev süreleri içinde, bu gerçekliklerle temas etmeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz! Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili sol duyarlılık çağrısı yapan bu arkadaşlarımızın öncelikle kendilerini sol siyasal çizgiye taşımalarını bekleriz. Halka ve değerlerine yabancı, elitist siyaset biçimi ile sol olunamaz. Halkımızın tamamını kucaklayan dil ve üsluptan ısrarla kaçınarak, tek tipçi yaklaşımlarla sol olunamaz. Siyasette atanma yöntemi ile siyasal süreçlere dâhil olduktan sonra, katılıma yönelik eleştiride bulunanların sol olması bir yana, tutarlığından bahsedilemez. Tüm bu nedenlerdir ki; yapılan bu açıklamaların toplumsal ve siyasal bir karşılığı olmadığı görülmüş, açıklamalar bir gazel yaprağını dahi oynatamamıştır.

 

Parti içi iktidarı hedefleyen, hastalıklı, eski siyaset anlayışına artık hiçbirimizin ihtiyacı yoktur. Büyük kongremizin iradesi doğrultusunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu partimizin Genel Başkanı’dır. Ankara İl Örgütümüz de, Genel Başkanımızın arkasındadır.

 

 

buyuksehir-belediye-baskani-akaydin-in-sozleri-4664685_3478_o

 

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök;

“Biz Antalya örgütü olarak genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin daha çağdaş bir ülke olacağına, daha özgürlükçü bir ülke olacağına, demokratik, laik, adalet ve hukukun hakim olduğu bir ülkeyi yeniden inşaa edeceğine olan inancımızla, güvenimiz ve desteğimizle yolumuza devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de genel başkanımızın dimdik arkasındayız.”

 

images

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ da sürece ilişkin değerlendirme yaptı. Gökdağ, “Kurultay çağrısı yapan arkadaşların tamamı, seçim sonuçlarının olumsuz olmasından sorumludur. Kitlemizin moralini bozdular, motivasyonunu kırdılar; sandığa gitmelerini engellediler. Şimdi de istifa çağrısı yapıyorlar. Bizim bir genel başkan arayışımız yoktur. CHP’nin genel başkanı vardır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanındayız.”

 

CHP-İstanbul-İl-Başkanı-Oğuz-Kaan-Salıcı-e1333732974499

 

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da altı milletvekilinin çağrısını eleştirdi. Salıcı, şu ifadeleri kullandı: ‘‘Bugün geldiğimiz noktada; seçim çalışmalarına destek vermeyen ancak bugün kurultay çağrısında bulunanların bu girişimleri partimizi kamuoyu önünde tartıştırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Her türlü tartışmanın partimizin yetkili kurullarında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 

 

CAQ05NHK

 

CHP Ağrı İl Başkanı Birol Öztürk ise “Parti içinde sürekli kaos yaratanların ihraç edilmesi gerekiyor. Biz Ağrı’da damla damla oy toplamaya çalışıyoruz, bu arkadaşlar kepçeyle emeğimizi yok ediyor” dedi. CHP’nin halkın tamamını kapsaması gerekirken, ortaya çıkmaya çalışan anlayışın ”daralan bir politika” önerdiğini söyleyen Öztürk, “CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu politik dayatmaya izin vermesin, biz her koşulda yanındayız” ifadesini kullandı. Öztürk şöyle konuştu: “Pazar günü henüz seçimler dahi bitmemişti. Haberlere bakarken şunu gördük. Bu milletvekilleri, pazartesi günü Meclis’te açıklama yapmak için başvuru yapmışlar. Yani, daha seçim bitmeden, oylar sayılmadan başarısız olacağımıza karar vermişler. Ve başarısızlık üzerine kurgu yapmışlar. Tabanımız olan biteni görüyor ve bu anlayışa destek vermiyor.”

 

chp-tokat-il-baskani-basbakan-33-caminin-6246567_o

 

 

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum da “Kılıçdaroğlu çekilsin” çağrısına tepki verdi. Kum, “Altı milletvekilinin çağrısına destek vermiyoruz. Bu arkadaşlarımız, Anadolu’da görev yapan beş il başkanının ismini sayabilirse, kendilerine hak veririz. Hak etmeden milletvekili olanlar, şimdi genel başkanımızı suçluyor. Biz bu tartışmayı gereksiz buluyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanındayız, bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Bu bölgede görev yapan tüm il başkanları da benimle aynı görüşü paylaşıyor. Genel başkanlık hevesine kapılanlar, bu gerçeği bilsin ve öyle hareket etsin.”

 

 

chp_kemal_kilicdaroglu_karamana_geliyor_h49140
Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrulda “Sayın milletvekillerimizi sahada hiç göremedik, şimdi neyin kavgasını veriyorlar. Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanındayız” dedi. Bazı il başkanları ise “Telefonlarımıza dahi çıkmayan, aradığımız halde geri dönmeyen, milletvekili arkadaşlarına selam dahi vermeyen, etkinliklere katılmayanlar ne istiyor? Biz onları çok iyi tanıyoruz” ifadesini kullandı.
chpden_tarim_il_muduru_hakkinda_suc_duyurusu
CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, “Dün sayın genel başkanımıza yapılan çağrı çok anlamsızdır. Genel başkanımız, çalışkanlığı, dürüstlüğü, politik anlayışı ile örnek bir politikacıdır. Genel başkanımıza istifa çağrısı yapanlar, yerel seçimde de ortada yoktular. Kendilerini hiçbir yerde göremedik” dedi.

 

 

Şen, “Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ayak basmadık toprak bırakmadı. Peki bu arkadaşlarımız neredeydi? Biz sayın genel başkanın yanındayız. Delegelerimiz de partimizde bir genel başkanlık sorununun olmadığını düşünüyor. CHP’yi CHP’nin sorumluluğunu omuzlarında taşıyanlar yönetebilir. Bu kişi de Sayın Kılıçdaroğlu’dur.”

 

 

1955-chp-il-baskani-kiziloglundan-23-nisan-mesaji-450x0
CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, genel başkanlarına sahip çıktığını belirtti. Kızıloğlu, “Gecesini gündüzüne katan sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu’na yönelik tepkiler haksızdır. Partimizin bu tartışmaya sokulması doğru değildir” dedi.

 

 

2566yvm
CHP Iğdır İl Başkanı İlhan Zor da  şu açıklamayı yaptı: “Milletvekili arkadaşlarımız kimi nereye gönderiyor? Önce parti disipline uyup çalışacaklardı. Sonra bir yanlışlık varsa konuşacaklardı. Kimsenin CHP’nin enerjisini bu tür tartışmalarla harcamaya hakkı yok. Biz 2015’te başarılı olacağız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanındayız.”
chp_bursa_il_baskani_celik_ramazanda_otekilestirmeyelim_kucaklayalim_h43610
CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik de yaşanan tartışmalara tepki gösterdi. Çelik, “Seçim sürecinin ilk gününden beri negatif enerji yaydılar. Bir gün olsun sahaya çıkmadılar. Biz Sayın Kılıçdaroğlu ile yola devam edeceğiz. Bursa örgütünün tavrı bellidir” dedi.

 

 

 

chp-il-baskani-yavuz-dershaneleri-kaldirmak-c-5338173_400

 

Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz da “CHP’nin bir genel başkan arayışı yoktur. Genel başkanımızın yanındayız” ifadesini kullandı.

 

 

11062013101308-1siyset 2
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı. Atalay, “Seçim sürecinde partimiz için çalışmayan milletvekilillerimiz, şimdi yaptıkları açıklamalarla, AKP içindeki krizi gölgeleme misyonunu edindiler. Tabanımz yaşanan tartışmalardan endişe duyuyor. Seçmen (CHP yine mi karıştı) diye düşünüyor. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. CHP’nin sorunları, partinin yetkili kurullarında ele alanır, kameraların önünde değil. Tabanımız ve örgütümüz Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanındadır.”

 

 

b7684bdf8c

 

 

CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman da “Kılıçdaroğlu görevi bıraksın” diyen altı milletvekiline “Bu çağrınız çok anlamsız” karşılığını verdi. Erman, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini ifade etti.
chp_il_baskani_sumer_gidici_mi_h6559
Adana İl Başkanı Orhan Sümer, “Biz, Mersin, Adana ve Antalya hattındaki üç il başkanı olarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanındayız. Halkinhabercisi.com okuyucularının bunu bilmesini istiyoruz.

 

 

Sümer, “Neredeyse 24 saat çalışan bir genel başkanımız var. Ve sayın genel başkanımız şimdi yıpratılmak isteniyor” ifadesini kullandı. CHP’nin Cumuhrubaşkanlığı seçimlerine var gücüyle asıldığını söyleyen Sümer, “Keşke şimdi ortaya çıkan arkadaşlarımız, seçimde de aynı enerjiyi harcasalardı. Kimsenin Kılıçdaroğlu’nu ve çalışma arkadaşlarını yıpratmaya hakkı yoktur. Antalya ve Mersin il başkanımız da aynı doğrultuda düşünüyor” dedi.

 

 

karssss
Kars İl Başkanı Mustafa Aras ise şöyle konuştu: “İlimizde altı delegemiz var. Hepsi Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında. Kılıçdaroğlu’na yönelik girişimleri kabul etmiyoruz. Sahada çalışmayanlar Kılıçdaroğlu’nu yıpratmaya çalışmasınlar. Ne istediklerini anlamıyoruz. Kurultay çağrılarını samimi bulmuyoruz. Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edeceğiz. Yerel seçimde DSP’ye çalıştıklarını  öğrenmiştik. Bunları unutmadık. Kürt seçmeni horlayan, (Kürtle Türk eşit değildir) diyen zihniyet bir de genel başkanlığı mı istiyor? Oy kaybetmemize ve zor durumda kalmamıza sebep olanlara verecek desteğimiz yok.”

 

 

 

yalçın
Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz de tepkisini dile getirdi. Görgöz, “Bizim partimizde biat kültürü yoktur. Milletvekillerimiz tepkilerini, düşüncelerini elbette dile getirebilirler. Ama önce partinin adayına sahip çıkarsınız, kazanmak için çaba gösterir, çalışırsınız. Seçim bittikten sonra varsa eleştirilerinizi partimizin yetkili organlarında yaparsınız. Siz böyle yapmak yerine tepkilerinizi, eleştirilerinizi, havuz medyasının aracılığı ile ortaya koyarak, kamuoyunda tartışma ortamı yaratarak yaparsanız partimize zarar verirsiniz.

CHP’de sürekli sorun yaratma alışkanlığını sürdüren, partimizi bir dönem baraj altında bırakan, sonrasında % 17-21 bantına mahkum eden bu yapıya fırsat verilemez. CHP “solun evrensel ilke ve değerlerine sahip çıkan, emeğin, ezilenlerin partisi” olmalıdır“dedi.

Biz Afyon il örgütü olarak Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun yanındayız. Saygılarımla.

 

 

 
unnamed

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas’ın açıklaması şöyle : “Hem 30 Mart yerel yönetimler seçimlerinde hem de 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde emek vermeyip ortaya çıkan siyasal skor üzerinden parti yönetimini empati yapmadan eleştirmek vicdanla örtüşmez.”

 

“Kaldı ki son seçimde adayların hangi olanaklarla kamuoyu önüne çıktıkları bilinen bir gerçekliktir. Hem ( söylemeye dilim varmıyor ancak söylemek durumundayım)el altından parti ve aday aleyhine mesai harcayacaksınız. Bu çabalarınızı parti ve aday lehinde gösterseydiniz; ( büyük bir olasılık var olandan farklı bir tablo ortaya çıkabilirdi). Hem de adeta tabloyu partiyi yıpratmak için kullanacaksınız. Bu siyasal kurnazlığın yaşamda bir karşılığı yoktur, olmayacaktır da… ”

 

“Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na desteğimizin tam ve sonsuz olduğunu onurla kamuoyu bildirir, tablodan kendilerine pay çıkarmaya çalışanların hüsrana uğrayacaklarını, yapılan taarruzun CHP’yi güçlendireceğini beyan ederiz.”

 

173372
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da yaşananlara tepkisini şöyle dile getirdi: “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde hiç bir katkı sunmayan, aksine adayımızın başarısız olması için çalışan bazı kişilerin şimdi parti yönetimlerini eleştirmelerini kabul etmiyoruz. AKP’de en üst seviyeye çıkan bir iç karışıklık söz konusuyken , partimiz içindeki bazı kişilerin CHP’yi eleştiren açıklamalar yapmaları dikkat dağıtmaktan ve AKP’ye hizmet etmekten başka bir işe yaramamaktadır. Hiçbir CHP’linin de, bu art niyetli davranışlara sıcak bakmadığını biliyoruz. Ülkemiz siyasetine uzlaşma kültürünü getiren ve bu süreçte gece gündüz çalışan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar arkasındayız.Talimatları doğrultusunda mücadele bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz.”
CHP’de altı milletvekilinin başlattığı tartışmaya karşın, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na açıklamalarıyla destek veren İl Başkanlarının bildirilerini sitemizde yayınlayacağız.

 

İletişim: [email protected]

 

www. halkinhabercisi.com