CHP’de Gezi ruhu işten atıldı! Özel kalemde dans krizi!

CHP’de Gezi ruhu işten atıldı! Özel kalemde dans krizi!
15 Ağustos 2013 10:23

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel kaleminde iki kadın görevlinin, “facebook” sayfasında, genel başkan katındaki dans görüntülerinin yayınlaması nedeniyle işteri çıkartılması, bazı genel başkan yardımcılarının tepkisini çekti.

Suçları sadece dans etmek

Gezi eylemindeki gençlerin oylarına talip olan CHP’den mesai sonrası danslı kutlamaya sert tepki geldi. Haberal’ın özgürlüğünü kutlayan genç sekreterlere uyarı verilebilirken, sorgusuz işten atılmaları tepki çekti.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın tahliye kararının çıktığı gün Kılıçdaroğlu’nun özel kaleminde görevli P.K. ve E.C. genel başkanlık katının kendilerine ait bölümünde kısa süre dans etti.

 

kalemsooooooooooon

 

Özel kalem görevlilerinin, Kılıçdaroğlu genel merkez dışında bulunduğu ve mesai saatinin bitiminin ardından dans ettikleri öğrenildi.

Danslarının video kaydını da alan özel kalem görevlileri, görüntülerini kendi “facebook” sayfasında yayınladı.

Facebook’a yüklenmesinden yaklaşık 1 hafta sonra özel bir televizyon kanalında bu görüntülerin haberi yapıldı.

Yapılan haber üzerine “Dans” etkinliğinden haberdar olan CHP yetkilileri “Ciddiyetsizlik” gerekçesiyle önceki gün P.K. ve E.C.’nin işine son verdi.

Ancak bazı genel başkan yardımcıları, “Yandaş bir medyada görüntüler haber oldu diye dans eden gençler işten mi çıkartılır?” diyerek tepki gösterdi.

Haber bugün Hürriyet Gazetesi’nde de yer aldı.

İşten çıkarmaya karşı olan yöneticiler, “İşlerini aksatmamışlar, bu zamana kadar bir iş ihmalleri görülmemiş, sadece Genel Başkanın da olmadığı, işlerinin bitirmelerinin ardından dans etmişler, bunu da facebookta yayınlamışlar.

Gençlerin her türlü özgürlüğünü savunacaksınız, sonra da yandaş bir medyada haber oldu diye ‘ciddiyetsizlik’ gerekçesiyle işten çıkartacaksınız.

Bu partinin ihtiyacı, ‘ciddiyet’ göstergesi olarak nitelendirüen şeylerden kurtulup, Gezi parkı eylemlerindeki gibi sıradışı şeyler yapan gençlerin özgürlüğünü savunmaktır.

Genel merkez de genel başkan katı da özgürce dans edilebilen bir yer neden olmasın” değerlendirmesini yaptılar.