CHP’de 40 il başkanı görevden alınıyor!

CHP’de 40 il başkanı görevden alınıyor!
17 Eylül 2014 12:00

CHP 05-06 Eylül tarihlerinde yaptığı olağanüstü kurultaydan sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu radikal kararlar almaya başladı.

 

 

H&H ÖZEL

 

 

Daha önce PM kararıyla mahalli kongreleri 1 yıl erteleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, 18. olağanüstü kurultayın sonuçlarının kendisini tedirgin ettiğini bu nedenle  CHP’de mahalli kongrelerin bu yılın Kasım ayında başlatılacağı konuşuluyor.

 

 

Olağanüstü kurultayda seçilen PM’nin bugünkü toplantısının ardından yeni MYK’nın belirleneceği, ‘MYK’da köklü değişiklikler’ yapılacağı kulislerde konuşuluyor.

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yapacağı bu köklü değişikliği kurultayda rakibi Muharrem İnce’nin beklenenin üzerinde oy alması, ayrıca il başkanları aracılığı ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, Genel Başkanlığa önerilmesi için verilen 944 imzadan sandıkta 200’ü aşkın imzanın Muharrem İnce’ye yönelmesi bunun yanında 37 kişinin de boş oy kullanması 2015 seçimleri öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu tedirgin ettiği anlaşılıyor.

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün oluşturacağı MYK’nın, ‘Muharrem İnce’ye yakın delegelerin  gönlünü hoş tutmak için bölgesel dengeleri koruyan bir MYK’ olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

CHP’DE 40 İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINACAK:

 

 

İstanbul, Adana, Mersin, Hatay, Antalya, Bursa ve İzmir başta olmak üzere 40’ı aşkın il başkanı, 2 yıllık kongre süresinin aşılmış olması, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçiminde yorgun düşmeleri ve gerekli performansı gösteremedikleri nedeniyle zaten görevden alınacakları bekleniyordu.

 

 

Son olağanüstü kurultayda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun il başkanları aracılığı ile delegeler üzerinde kurmak istediği baskının sonuç vermemesi Kılıçdaroğlu’nu harekete geçirdi.

 

 

Geçen hafta sonu yapılan olağanüstü kurultayda, PM’ye seçilen üyelerin, delegelerin 1/3 oyu ile seçilmiş olması il başkanlarının değiştirilmesini gündeme getirdi.

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçen hafta sonu yapılan kurultayda ‘kabul edilen tüzük değişikliği ile görevden alınan ya da düşürülen il başkanı  ya da il yönetimi yerine MYK kararıyla altı aylığına yeni il başkanı ve yönetimi atanır’ değişikliği yaptırmıştı.

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2015 seçimlerine yeni bir yol kazası yaşamadan Genel Başkan olarak gitmek istiyor ve milletvekili adaylarını kendisinin belirlemesini istiyor.

 

 

Geçen hafta sonu yapılan olağanüstü kurultayda delegasyonuna hakim olamayan İstanbul, Adana, Hatay, Mersin, Bursa, Antalya, İzmir  başta olmak üzere 40’ı aşkın il başkanı yarın oluşacak MYK’nın ilk toplantısında görevden alınacağı, yerlerine Genel Merkez’e sadakatle bağlı, il başkanlarının atanacağı böylece yeni atanan il başkanları ile mahalli kongrelerin öne çekilerek, 2015 genel seçimlerinden önce tamamlanıp, kurultay delegelerinin tamamının yenilenmesi planlanıyor.

 

 

Bu çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması parti içi muhalefetin önünün kesilmesi hedefleniyor.

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti içi muhalefeti susturmak için  disiplin mekanizmasını işletecek.

 

 

Dün bunun ilk adımı atıldı. İzmir’de önemli bir partili eleştirilerinden dolayı disipline sevk edildi.

 

 

H&H OLARAK MERAK EDİYORUZ:

 

 

Bütün bu konuşulanlar doğru ise CHP liderinin, CHP’yi iktidar yapmak yerine CHP’de kendi iktidarını kurmayı hedeflediği görülüyor.

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na önerimiz; CHP’de kendi iktidarını kurması yerine, CHP ile halkın iktidarını kurmasını öneririz.

 

 

Mahalli kongrelerin başlatılmasını destekliyoruz. Ancak; Genel Merkez’e yakın il ve ilçe yönetimlerinin baskı ile oluşturulması yerine, halkı kucaklayan 2015 seçimlerinde CHP’nin iktadarı için çalışacak kadroların oluşmasının önünü açmaktır. 

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu genel başkanlığa geldiği ilk gün ‘korku imparatorluğunu yıkacağım’ demişti. Bu çıkışı ile CHP tabanında büyük bir sevgi ve saygı ile karşılanmıştı.

 

 

Ancak görüyoruz ki yukarıdaki bu projeler yaşama geçirilirse, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP’de kendi imparatorluğunu kuracağa benziyor.

 

 

CHP’nin yukarıda yazdığımız radikal kararları uygulamaya koyması sadece mevcut yapısının daha da küçülterek koruyabileceği anlamına gelir ki bu da bir İNTİHARDIR!