CHP kapalı grup toplantısında gergin anlar!

CHP kapalı grup toplantısında gergin anlar!
15 Şubat 2018 09:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında basına kapalı toplanan kapalı grup toplantısında zaman zaman tansiyon yükseldi. Toplantısının sonunda milletvekillerinin iktidar hedefine kilitlenmesini isteyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaklarını belirterek, “Biz bu seçimi yüzde 60 ile kazanacağız” dediği öğrenildi.

 

 

Olağan Kurultayın ardından CHP Meclis Grubu Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanarak, kurultay süreci ve sonrasındaki gelişmeleri masaya yatırdı. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tek tek söz isteyen milletvekillerine söz verdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda zaman zaman tansiyon yükseldi.

 

 

KÖPRÜLÜ KURULTAY SÜRECİNİ ELEŞTİRDİ

 
Toplantıda söz alan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Olağan Kurultay sürecindeki aksaklıkları tek tek sıralayarak, “Sadece tek genel başkan adayı varmış gibi hareket edildi. Kurultayda çalınan müzikler bile buna göre hazırlanmıştı. Eşitlikçi bir yarış olmadı. Muharrem İnce’nin, Genel Başkan için hazırlanan platformdan kurultay salonunu selamlaması bile sorun oldu. Partimizin demokrasi anlayışı ile bağdaşmayan görüntülere tanık olduk. Öyle ki TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’e Bilecik delegeleri arasında yer ayrılmış. TBMM Başkanvekili nerede oturması gerekiyorsa orada oturmalı” siteminde bulundu.

 

 

TANJU ÖZCAN TEKİN BİNGÖL İLE ATIŞTI

 
Kapalı toplantıda söz alan Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e yüklendi. Bingöl’ün kurultay sürecinde özellikle Muharrem İnce’ye imza verilmemesi yönünde delegelere baskı yaptığını öne sürdü. Bu iddiaya sert tepki gösteren Bingöl ise, imza krizi nedeniyle sadece bir il başkanını aradığını, ona da Muharrem İnce’ye verdiği imzayı neden çektiğini, buna saygı göstereceklerine yönelik olduğunu söyledi. Bingöl, Özcan’a meydan okuyarak, “Bunun dışında bir delegeye baskı yaptığımı ispatlayın; siyaseti bırakırım” restini çektiği öğrenildi.

 

 

ALİ ÖZCAN İLE AYKUT ERDOĞDU TARTIŞTI

 
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan ise CHP Grubu’nda mikrofonları kullanmayarak, yüksek sesle yaptığı konuşma kendisinin bir beklentisinin olmadığını ancak partisinin bir an önce toparlanması gerektiğini vurguladı. Konuşması sırasında Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ile tartışan Özcan, Erdoğdu’nun PM üyesiyken Beşiktaş Belediye Başkanı’nın disipline verilmesi için imza topladığını ve Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra bu imzasını geri çektiğini öne sürdü. Erdoğdu’nun, bunun doğru olmadığına sert sözle tepki gösterince, Özcan’ın da geri adım attığı bildirildi.

 

 

NECATİ YILMAZ: “BORCUNUZU ÖDEYİN”

 
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın ise, Aylin Nazlıaka olayı nedeniyle Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerine sert eleştirilerde bulunduğu konuşmasında, “Bu olay hakkında susan dilsiz şeytandır. Herkes bu kürsüye çıkarak bildiğini anlatması lazım” çağrısında bulunduğu öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da sert sözlerle yüklenen Yılmaz, “Sayın Genel Başkanım bize borcunuz var. Partimizi iktidar yapmak için yola çıktınız. Size güvendik. Partimizin önünü açarak bize borcunuzu ödeyin” çağrısında bulunduğu öğrenildi.

 

 

CHP’Lİ TÜM: “BİZ ÜVEY EVLATMIYIZ?”

 
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ün ise, kurultay sürecindeki Parti Meclisi yarışının demokratik koşullarda gerçekleşmediğini öne sürerek, “Çarşaf liste ile seçimler yapıldı ancak Sayın Genel Başkan, 52 kişilik anahtar liste çıkardı. Seçimleri blok liste ile yapsaydınız daha iyi olurdu. Çünkü sonuçta anahtar listenin blok listeden farkı yok. 52 kişilik anahtarda bulunanlar sizin evladınız da, biz üvey evlat mıyız? Bu haksızlığı bize yaşatmanız doğru olmadı” siteminde bulunduğu öğrenildi. Tüm’ün, kurultaydan önce yapılan PM toplantısından önce Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkındaki kınama cezasının kaldırılması için talepte bulunmalarına rağmen, bunun gündeme getirilmeden; kurultayın ardından ilk PM toplantısında Aylin Nazlıaka’nın bağışlanma talebinin gündemine getirilmesini doğru bulmadığını ifade ettiği de öğrenildi.

 

 

GÜRSEL EROL: “ARKANIZDAN KONUŞANLARA DİKKAT EDİN!”

 
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un ise, kurultayda haksızlıklar ve hatalar yapıldığını öne sürerek, “CHP’de bir Genel Başkan sorunu yok ancak bir yönetim sorunu var. Sayın Genel Başkanım, burada medeni bir şekilde çıkıp fikrini dile getiren insanlardan korkmayın. Asıl yanınızda olup da arkanızdan konuşan insanlardan korkun. Onlara dikkat edin. Burada sizi eleştirenler sizin iyiliğiniz için konuşuyor” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

 

 

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRİLERE SERT ÇIKTI

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise eleştirmenin kolay üretmenin ise zor olduğunu belirterek, “Burada herkes özgürce eleştirisini dile getiriyor. Kürsüye çıkan herkes, ‘Sayın Genel Başkan alınmayın ama…’ diye söze başlıyor. Ben niye alınayım? Biz özgür bir partiyiz. Ancak sadece eleştirmekle olmuyor. Parti içi dedikodulara harcadığınız enerjinin onda birini proje üretmeye harcasınız, bu kısır tartışmaları burada yaşamayız. İktidar olmaya odaklanmamız lazım. Tek ses olmalıyız. Size uzatılan her mikrofona konuşmak zorunda değilsiniz. Grup başkanvekillerinden izin almadan ekranlara çıkmayın ” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

 

 

“6 AYDIR SÖYLÜYORUZ”

 
Tüzük değişikliğinin neden aceleye getirildiğine ilişkin eleştirilere de sert çıkan Kılıçdaroğlu’nun, “Arkadaşlar 6 aydır ben olağan kurultayın hemen ardından tüzük kurultayı yapacağımızı söylüyorum. Kaldı ki 1,5 yıldır tüzük değişikliği hazırlığı yapıyoruz. Elimizde bir değil birden fazla taslak var. Katkı sunmak arkadaşlar oluşturacağımız komisyona katkısını sunabilir. Her türlü öneriye açığız” dediği öğrenildi.

 

 

“KURULTAY BİTTİ ARKADAŞLAR”

 
Artık kurultay tartışmalarının geride bırakılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Demokratik bir yarış oldu. Herkes adaylığını ortaya çıktı ve sonuçta yeni bir yönetim oluştu. Şimdi yönetime seçilen arkadaşlarınıza destek olma zamanı, eleştirme zamanı değil” uyarısında bulundu.

 

 

“HEDEFİMİZ YÜZDE 60 OLMALI”

 
Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti ile MHP ittifakının yüzde 47 oranında oy aldığını ortaya çıkardığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “CHP’nin içinde yer aldığı, parlamenter sistemi savunan bileşenlerin oy oranı ise yüzde 53 görünüyor. Ancak bu oy oranı yetmez. Bunu yüzde 60’a çıkarmalıyız. Onun için hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Çalışacağız ve geleceği biz inşa edeceğiz” çağrısında bulunduğu öğrenildi.