CHP İstanbul’da Yunus Emre sürprizi!

CHP İstanbul’da Yunus Emre sürprizi!
9 Ocak 2018 11:12

CHP İstanbul İl Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu’na eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre’nin ismini öneren, Murat Karayalçın’a Kılıçdaroğlu’nun onay verdiği kulislere düştü.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Yunus Emre uzun bir dönemdir CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programlarında canlı yayın konuğu olarak tanınırlık kazanan genç bir akademisyen ve CHP’nin Bakırköy örgütlerinden yetişen bir isim…

 

CHP’de 3 Mayıs 2017’de başlayan takvim çerçevesinde il kongreleri sürüyor.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Ocak’ta yapılacak il kongresi öncesi CHP İstanbul İl Başkanlığı konusunda görüşlerini almak üzere ilçe başkanlarıyla dün Ankara’da bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun bazı isimlere aday olmamaları konusunda telkinde bulunduğu kulislere yansırken mevcut il başkanı Cemal Canpolat’ın aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Kılıçdaroğlu’nun genç, donanımlı, tabandan gelen ve parti içindeki hiçbir gruba ve belediye başkanına yakın olmayan bir isim aradığı ifade ediliyor.

 
Öte yandan Parti Meclisi üyesi Canan Kaftancıoğlu, eski İstanbul milletvekilleri Süleyman Çelebi, Berhan Şimşek, Ali Kemal Kumkumoğlu ve eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre’nin aday adayları arasında ismi geçerken, genel merkezin adı dillendirilen eski İstanbul milletvekili Çetin Soysal’a sıcak bakmadığı ifade ediliyor.