CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi: AKP adaleti unuttu!

CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi: AKP adaleti unuttu!
17 Şubat 2018 11:11

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Sinop Platformu üyeleriyle yaptığı toplantıda, kayıt dışı genç nüfusa dikkat çekti.

 

 

Ataşehir Sahan Restoran’da İstanbul’da yaşayan Sinoplular’ın sorunlarını dinleyen Hamzaçebi, “Ülkemiz genç bir nüfusa sahip. 18-19 milyon bir genç nüfus var. Ancak bu sayının dörtte biri ne eğitim ne iş alanında gözüküyor. Gençliğimizin dörtte biri ne yazık ki sistemde değil. AKP, 2002 yılında vaad ettiği ‘adalet’ unsurunun gerisinde kaldı ve artık kendi zümresinde halktan uzak bir yapıya kavuştu” dedi.

 

 

Hamzaçebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

“Türkiye’de demokrasinin, hukukun yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Hukuk yoksa hiçbir şey olmaz. Hukuk yo sa yatırım yoktur, istihdam yok, ihracat yok, üretim yoktur. Türkiye’ye giren yabancı kaynak miktarı azalmıştır ve yatırımlar, büyüme daha çok inşaat sektörü kaynaklı olmuştur. Bunu değiştireceğiz. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni dönemde uygulayacağı, aynı zamanda Hükümet’in de yararlanabileceği bir program hazırlığı vardır. Sayın Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda İstanbul’un nüfusu 8 milyondu. Şimdi 16 milyon. Bu nüfusu değerlendirmek, bu kitleyi Türkiye’nin kalkınmasına, demokrasisine katkı verir hale getirmek bizim yeni dönem programımızın esaslarındandır.”

 

 

Sinoplular Platformu Başkanı Bahri Olgun, Ataşehir Meclis Üyesi Arif Kuşçu, Cihat Uygun, Bahadır Sarısoy gibi isimler de etkinlikte yer aldı. ise Hamzaçebi’ye davetlerine icabet etmeleri dolayısıyla teşekkür etti.