CHP, Aydın’da yeni binasına kavuştu

CHP, Aydın’da yeni binasına kavuştu
14 Ağustos 2013 09:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Örgütü’nün yeni hizmet binası, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Bülent Tezcan tarafından hizmete açıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Tezcan, “Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin ise örgütlere ihtiyacı var. Bizler örgütlerin başarısı için bugüne kadar hep mücadele ettik” dedi.

CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından 320 bin liraya satın alınan 320 metrekarelik yeni hizmet binası açıldı. Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Bülent Tezcan’ın yanı sıra CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Açılışa katılanları kapıda karşılayan Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, başkan seçilmeden önce en büyük hayalinin yeni bir binaya kavuşmak olduğunu belirterek, “Sayın Genel başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’dan aldığım bu feyzle bunu çok arzulamıştım. Nihayet bu isteğimiz gerçekleşti” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, kalıcı bir eser bırakmanın önemine işaret ederek, “Bizler başarısı, ancak örgütlerin başarısıyla sağlanabilir. Örgütü arkasına almayan bir siyasi görüşün başarılı olması mümkün değildir. Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin ise örgütlere ihtiyacı var. Bizler örgütlerin başarısı için bugüne kadar hep mücadele ettik. Bundan sonrada el ele vererek, Türkiye’nin umutsuzluğunun tek adresi olan CHP’nin başarısı için çalışacağız. Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 Genel seçimleri olmak üzere önümüzde üç önemli seçim var. Aydın başta olmak üzere tüm Türkiye’de bu seçimlerden zaferle çıkabilmek için gayretlerimizi sürdürmeliyiz” dedi.

ORAN, “GENEL MERKEZİN GÜCÜNÜ VE KAYNAKLARINI ÖRGÜTLERE AKTARDIK”

CHP’nin örgütlerin güçlenmesi adına önemli bir adımı atan tek parti olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, “CHP olarak 1980’den bu yana hiçbir siyasi partinin cesaret edemediği ve hiçbir adım atamadığı bir adımı attık. Genel merkezin gücünü ve kaynaklarını örgütlere aktardık. CHP, attığı bu adımla Türkiye’ye örnek oldu. Örgütlerimizin rahat çalışması ve modern imkanlara sahip olabilmesi için yıl başında kaynaklarımızın yüzde 40’ını örgütlerimize aktardık. 3 ayda bir örgütlerimiz kendilerine aktarılan bütçeleri alıyorlar. Partimizin başarısı için fedakarca çalışan örgütlerimizin araç gereç ve donanım ihtiyaçlarının giderilmesi için ayrılan bu kaynak yıl sonuna kadar yüzde 50’ye yükselecek” dedi.

Seçimlere 222 gün kaldığını hatırlatan Oran, “Önümüzde üç önemli seçim var. Halkımız CHP’den bir atılım bekliyor. Bizde el ele vererek ve inanarak bunu başarabiliriz. Aydın ve Muğla bu seçimlerde Büyükşehir oldu. 1 milyon nüfusa ulaşan bu kentlerimizde bizim üye sayımız 25 bin civarlarında. Bizim üye sayımızı artırmak ve 1 Liralık üye aidatlarını toplamak konusunda gayret içerisinde olmamız gerekiyor. Ege Bölgesi’nde her 3 kişiden 2’sinin oyunu alabilmek için çalışmalıyız” diye konuştu.

TEZCAN “KİŞİSEL BİLGİLERİ, İSTİHBARAT ELİYLE TOPLAYAN BİR İKTİDARLA MÜCADALE EDİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP milletvekillerinin kişisel bilgilerinin hükümet tarafından yasa dışı biçimde toplatıldığını belirterek, “Bugün Türkiye gündemine önemli bir haber düştü. CHP’li milletvekillerini dinleyen, ‘andıç’ dediğimiz kayıtlarını tutan kişisel bilgilerini yasa dışı olarak istihbarat eliyle toplayan bir iktidarla mücadele ediyoruz. Silivri’de Mustafa Balbay ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ başta olmak üzere birçok kişinin, kişisel bilgileri gizli elde etme suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Şimdi aynı iftirayı atanlar aslında devletin yetkisini ve istihbarat güçlerini kullanarak attıkları iftirayı gerçekte bugün hayata geçiriyorlar. Kişisel bilgileri, devletin gücünü kötüye kullanarak, istihbarat güçlerini kullanarak andıçlayanlar, Türkiye’de bir korku toplumu yaratmaya çalışıyorlar. Ama Aydın’dan sesleniyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız, zulmünüze teslim olmayacağız” diye konuştu.

 

22 11 22 33 44