CHP Ankara İl Gençlik Kolları

CHP Ankara İl Gençlik Kolları
10 Haziran 2012 10:05

CHP Ankara İl Gençlik Kolları bugün seçime gidiyor.

Ömercan EVREN

3 aday var.

Sercan Çığgın, Fahri Oğuz ve Emre Yılmaz. Bu isimlerde Sercan Çığgın gençlik kolları genel başkanı adayı Emre Doğan ve ekibinin adayı.

Deniz Demir de en büyük desteği veren kişilerden. Emre Yılmaz ise geçmişte SHP Gençlik Kollarında yer almış henüz 1 yıllık partili. Sezgin Kaya ve Emir Cömert ekibinin adayı. Fahri Oğuz ise daha geniş bir desteği olan aday.

Çankaya, Altındağ, Çamlıdere ilçeleri tam destek vermekte. Sonuçta hepsi de adaylıklarını açıkladı ve kongrede yarışmak üzere bu göreve talip oldular.

Biraz da bu süreçten daha detaylı olarak ve yaşadıklarımdan bahsedeceğim. 3 yıldır bu partinin üyesiyim. İlk defa atama olmadan ilçe, il ve gençlik kongreleri yapılacak.

Ama demokratik mi? Tabii ki hayır!

 

Ankara’nın 25 ilçesinden sadece Yenimahalle’de kongre yapılmadı.

İlçe başkanı Şerafettin Terzi adeta Yenimahalle’de ampulu yakmak için çalışıyor. Önce Fethi
Yaşar’a yakın isimleri ilçe binasına sokmama, Kadın Kolları’na dayak attırma gibi skandallarla
adeta Türkiye gündemine oturmaya başladı. CHP nin Yenimahalle’de olan %40 oy oranını %25 e düşürmeyi şimdiden başardı. Yenimahalle İlçe gençlik Kolları Kongresinde iki aday vardı.
Birisi mevcut başkan Cihan Demirtaşoğlu, diğeri ise eski Yenimahalle Gençlik Kolları Başkanı
Baran Taş idi. Baran Taş, Yenimahalle’de Önder Sav’a yakınlığıyla bilinen, eski ilçe başkanı Kayhan Yüreğir, eski Yenimahalle Gençlik Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları MYK üyeliği yapmış olan Dönüş Gürbüz gibi CHP yi Yenimahalle’de iktidar yapan ekibin ve tabanın desteğini aldı.
Cihan Demirtaşoğlu ise Şerafettin Terzi’nin desteğini aldı.

 

Bakın ne oldu. Bir gün Şerafettin Terzi Baran Taş’ı destekleyen ekibi çağırdı aynen dedi ki;  Kongrede ya Cihan’ı desteklersiniz ya da kongreyi yaptırtmam buranın ilçe başkanı benim. Ben ne dersem o olur.

Gençler adeta şok oldu ve İl Başkanı Zeki Alçın’a gitti.
Zeki Alçın da gençlere kongre yapılmasa da olur cevabını verdi. Bu dediklerini de yaptılar. Maalesef Yenimahalle’de kongre olmadı. Üstelik kafalarına göre delege yazdılar. 114 gençle kendileri çalıp kendileri oynadılar ve skandal bir şekilde Genel Merkez bu saçma sapan kongreyi onayladı. Yenimahalle İlçe Başkan Yardımcısı Barış Artantaş delegasyonu kendisi yazmıştı ve beni de aradı. Ömercan seni il kongresi delegesi yaptık oy kullanacaksın. Tamam abi dedim. Ama
keşke demokratik bir şekilde olsaydı dedim. Haklısın ama maalesef öyle olmadı dedi. Belli ki Barış
Artantaş da kongreden yana ancak Şerafettin Terzi’nin gözü dönmüştü bir kere asla yapmam yaptırmam diyordu. İl kongresine 2 gün kala bakın ne oldu. Mevcut il gençlik kolları başkanı Sezgin Kaya beni hiç sevmez.
(Bunun nedeni 11.11.2011 tarihinde İl Gençlik Kolları Başkanı Genel Merkez Gençlik Kolları MYK’sı tarafından atanırken Sezgin Kaya ve ben il gençlik kolları başkanlığı için kapışmış kapı kapı dolaşmış ancak İrfan İnanç Yıldız başkanlığındaki MYK Sezgin Kaya’yı atamıştı. Diğer nedeni de CHP Ankara il kongresinde Zeki Alçın’ı desteklemişler biz ise Necati Yılmaz’ı desteklemiştik.Bu il gençlik kolları kongresinde de adaylardan Sercan Çığgın’ı destekleyip kendi adayları Emre Yılmaz’ı destek vermemem.)

Sezgin Efendi İlçe başkanlığına gitti ben Ömercan Evren ve Devrimcan Bol’u delege olarak görmek
istemiyorum dedi. Barış Artantaş ise delegasyonu belirledim artık olmaz demiş bunun üzerine Sezgin Kaya’da İlçe Başkanı Şerafettin Terzi’ye durumu anlatmış Şerafettin Terzi de yeni bir delegasyon listesi yazmış Devrimcan Bol ve beni listeden çıkartmışlardır. Bu nasıl partidir? Sonra Sezgin Kaya’yı aradım. Neden yaptığını sordum sana ne defol git dedi çıkarttım seni iyi oldu dedi bu partide seni istemiyorum var mı dedi. Şok oldum.