Çevreci Başkan, arkasına halkı alarak Ayvalık’ta madencileri böyle püskürttü!

Çevreci Başkan, arkasına halkı alarak Ayvalık’ta madencileri böyle püskürttü!
17 Ekim 2019 11:00

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin kırsal mahallelerinden Karaayıt’ta bulunan Bilfer Madencilik isimli demir madeni zenginleştirme tesisinin aynı yerde hazırladığı Atık Depolama Projesi’ne; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde, ilçedeki çevreciler ve Kent Konseyi tarafından gerçekleşen bir eylemle ÇED Toplantısı durduruldu. CHP’den haksız şekilde aday gösterilmeyince, DP’den sembolik olarak aday olan Ergin açık ara farkla CHP’lilerin yoğun desteği ile son yerel seçimlerde yeniden başkan seçilmişti…

 

 

Karaayıt Mahallesi Muhtarı Bayram Kaçar’ın çektiği ve sosyal paylaşım sitelerinde dalga dalga yayınlan bir videoda köy halkının maden firmasının çevreyi kirletmesi nedeniyle yardım istemesinin ardından harekete geçen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde, Ayvalık Kent Konseyi, Ayvalık Tabiat Platformu, Ayvalık Çevre Derneği, Emek Partisi ve köylüler bugün Karaayıt Mahallesi’nde yapılması planlanan ÇED toplantısını iptal ettirdi.

 

 

Maden firması yetkililerine sert çıkan Başkan Ergin, “Sizler, birkaç bin lira para kazanacaksınız diye köylüyü, köylüyle karşı karşıya getiremezsiniz” şeklindeki sözleri çevreciler tarafında alkışlarla desteklendi.

 

 

Arbedenin ardından köy meydanında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Sayın muhtarımızın başlattığı o videoyla, bir çığlık attı. Bizlere yardım edin diye mesajlar gönderdi. Biz zaten bu sıkıntıları yaşanılacağını 10 yıl öncesinden biliyorduk.10 yıl sonra bu köyde nelerin olabileceğini tahmin edebiliyorduk. Bizler, Ayvalık Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle aldığımız karar sonrasında, bunu Büyükşehir Belediyesi Meclisine taşıdık. Hedefimiz burada ÇED toplantısının yapılmamasını sağlamaktır. Ben Karaayıt halkına verdikleri bu mücadele için teşekkür ediyorum. Şurada Madra Barajı kıyısında bir maden nasıl olabilir? Bu biraz vicdan meselesi.” dedi.

 

 

Sadece Karayıt’ın değil, Ayvalık ve Edremit Körfezinde hemen hemen her alanın tehlike altında olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mesut Ergin “İşte Çanakkale’de görüyoruz. Çanakkale’de yapılan mücadelelerimizin ardından oradaki proje ertelendi. İnşallah burada da aynı mücadeleleri Balıkesir’in her yerinde göstereceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı.

 

 

Başkan Ergin, Instagram hesabından da çevrecilerin zaferini duyurmayı ihmal etmedi.

a1 a2 a3 a4 a5 a6
22222

33333