Cemal Canpolat: Aleviler devletin hiçbir alanında yok

Cemal Canpolat: Aleviler devletin hiçbir alanında yok
27 Ekim 2018 09:53

CHP İstanbul Eski İl Başkanı Cemal Canpolat, Yol TV’de katıldığı Düzlem programında Alevilere dair açıklamalarda bulundu.

 

 

 

CHP İstanbul Eski İl Başkanı Cemal Canpolat, Yol TV’de katıldığı Düzlem programında Alevilere yönelik ayrımcılığın sürdüğünü iddia ederek, “Aleviler işe giremiyor, belediyede çöpçü olamıyor, devletin hiçbir alanında yok. Vali olamıyor, kaymakam olamıyor, emniyet müdürü olamıyor. Ekonomide yok. Türkiye’de ilk 500’ün içinde yok. Aleviler hiçbir alanda yok kısacası” diye konuştu.

 

Yol TV’de Perşembe akşamları yayınlanan ve Ali Kemal Erdem’in sunduğu Düzlem Programı’nın bu haftaki konuğu CHP İstanbul Eski İl Başkanı Cemal Canpolat’tı.

 

Seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Canpolat, Alevilerin günümüzde Türkiye siyasetindeki rollerine dair bir soru üzerine “Her dönem Alevilerin yazgısı aynıdır. Ötekidir Alevilerin yazgısı” diyerek Alevilere yönelik ayrımcılığın dün olduğu gibi bugün de sürdüğünü belirterek şöyle konuştu.
“ALEVİ DERNEK VE VAKIFLARI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

 

“Alevi dernek vakıflarının etkisiz hale getirildiği bir dönemde yaşıyoruz. En etkisiz oldukları dönem bu dönemdir. Peki ne var? Diyorlar ki CHP Genel Başkanı var bununla yetinin. Aleviler işe giremiyor, belediyede çöpçü olamıyor, devletin hiçbir alanında yok. Vali olamıyor kaymakam olamıyor, emniyet müdürü olamıyor. Ekonomide yok. Türkiye’de ilk 500’ün içinde yok. Aleviler hiçbir alanda yok kısacası.”