Cam Cephe Kaplama Özellikleri

Cam Cephe Kaplama Özellikleri
11 Ocak 2020 13:09

Mimari projeye göre, cam kaplama, betonarme bir döşemeye veya galvanizli çelik çapalar kullanarak bir çelik yapıya tutturulmuştur ve dikey alüminyum elemanlar ve bunlara bağlı yatay plakalardan oluşmaktadır. EPDM contalar yatay elemanların genişlemesini belirlemek için dikey elemanlarda cam cephe kaplama kullanılır.

 

Kullanılan alüminyumun hammaddesi anodik şekilde ekstrüde edilmiş ve oksitlenmiş olan ve dekoratif bir görünüme sahip olan AA 6063 alaşımıdır (AlMgSi 0.5 f22). Dışarıdan bakıldığında pencereler arasında dikey ve yataydır; EPDM’den fitilli camlı yapısal silikon camdan yapılmış cephe bağlantıları; Cam kapaklı klasik cephe 50 mm’dir, alüminyum profilin genişliği koruyucu profil olarak adlandırılmaktadır.

 

Dış kaplama ile tavan plakasının alt seviyesindeki bina arasındaki boşluklar, yapı içerisine buhar ve duman girmesini önlemek için 0,7 mm kalınlığında galvaniz sac ile kaplanmıştır. Betonarme döşemelerin üst seviyesinde kalan boşluklar, alevin ve dumanın perde duvarının arkasına ve böylece içine girmesini engellemek için 2 mm kalınlığında galvaniz sac ile kapatılır.

 

Silikon (Cam) Giydirme Cephe Sistemleri

 

Kaplama cephesinin cephede sürekli bir cam görünümüne sahip olması istendiğinde silikon veya cam cephe kaplama sistemleri kullanılır. Bu sistem, perde duvar sistemine benzer bir ızgara oluşturmak ve ızgara çerçevesindeki alüminyum çerçevelere yapıştırılmış cam kasetleri yerleştirmek suretiyle uygulanır. Dikey destek alüminyum profilleri döşeme plakalarına asılır ve giydirilecek yapının ayarlanabilir ankrajları bulunur. Yatay destek profilleri dikey destek profilleri arasına bağlanır ve perde duvarını oluşturmak için bir ızgara sistemi ile cam cephe kaplama hazırlanır.

 

Cam Cepheleri Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

 

Cam cepheler, bunları kullanırken birçok avantaj sağlar. Cam cepheler dış etkenlere karşı dayanıklıdır ve su damlalarına nüfuz etmez. Aynı zamanda termal olarak yalıtılmıştır ve içeriden sıcak hava salmaz ve dışarıdan soğuk hava almasına izin vermez. Cam cepheler binaya aynı şekilde farklı bir estetik katar ve görünürlüğü vurgular. Ankara cam cephe kaplama sistemi olarak, binalarınız için farklı renk şemaları var ve kişisel tercihlerinize göre farklı renklerde cepheler tasarlanır.

 

Bu cam cephe kaplama, ekonomik bir katkı sağlar ve yaşam kalitesini arttırır. Alüminyum ve dikey profillerden ve bir alt yapıdan oluşan bu sistemde, alüminyum profil kasetlerine yapıştırma adı verilen özel kimyasallarla cam yapıştırılır. Yapıştırma işleminden sonra camlı kasetler önceden kurulmuş alüminyum cephe profillerine tutturulur.

 

Dış kaplama uygulamaları, mafsallı yapıların enerji ve ısı maliyetlerine önemli katkı sağlayan bir çözüm sunar. Prensip olarak cephe uygulamaları iki ana kategoriye ayrılabilir. Ekonomik katkı ve gelişmiş yaşam kalitesi desteği verir. Dış kaplama için bir uygulama seçmenin ana nedenlerinden biri, kullanıldığı binalara ekonomik katkılarıdır.