Bursa Osmangazi İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) Firmaları

Bursa Osmangazi İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) Firmaları
13 Ekim 2017 16:38

Osmangazi Bursa’nın en küçük ilçelerinden biridir.

 

 

Uludağ’ın güneyinde konumlanan ilçede iş imkânları oldukça kısıtlıdır. Bu nedenle ilçe halkı çalışmak için daha çok komşu ilçelere gitmektedir. Bir süre öncesine kadar madencilik ve mermercilik önemli bir sektördü ama son yıllarda bu ocaklar da kapandı. İlçede iş sağlığı ve güvenliği hizmeti almak isteyen kamu ve özel kuruluş sayısı da çok azdır. Bursa İSG Firmaları olarak firma aradığınızda daha çok karşınıza Bursa’ da bulunan firmalar çıkacaktır. İşletme sayısı az da olsa son çıkan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası bütün işyerlerini kapsadığı için ilçedeki işyerleri OSGB lerden hizmet almaktadır.

 
İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasıyla çalışanların sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışması, iş kazalarının en aza indirilmesi ve meslek hastalıklarının yok edilmesi amaçlanmaktadır. Her sektörde hangi büyüklükte olursa olsun bütün işyerlerinde kazalar olabilir. Bu çalışma ortamından kaynaklanabileceği gibi çalışan hatasından da kaynaklanabilir. Önemli olan kazalara neden olan durumları tespit etmek ve ortadan kaldırmaktır. Sektörlere göre tehlike olabilecek durumlar ve alınması gereken önlemler konusunda iş güvenliği uzmanları eğitim görüp sertifikalarını almıştır.

 
Osmangazi İş Güvenliği Firmaları sertifikalı ve deneyimli iş güvenliği uzmanlarını ve işyeri hekimlerini isg hizmeti almak isteyen firmalarda görevlendirir. İsg profesyonelleri görevlendirildikleri işyerinde işverenle işbirliği halinde çalışır ve öncelikle risk analizlerini yapar. İş kazalarına neden olabilecek riskleri ortadan kaldırmak için alınması gereken önlemleri raporlar ve işverene sunar. Acil eylem planı ve çalışanlara isg eğitimleri verilmesi de Osgb hizmetleri kapsamındadır. Özellikle çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitim alması, işyerinde güvenlik kültürü oluşması açısından çok önemlidir.

 
Osmangazi OSGB Listesi içinde yer alan firmalardan hizmet alarak işyerinizde sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı yaratacaksınız. Çalışanlarınıza yangın eğitimi, ilk yardım eğitimi, patlama, sızıntı, deprem gibi durumlarda tahliye eğitimi verilmesi, meydana gelebilecek olumsuz bir durumda en az zararın yaşanmasını sağlayacaktır. Bütün bu çalışmaların yapılmasından işverenler sorumludur. Bu çalışmalar yapılmadığında işverenler yüklü para cezalarıyla karşılaşacaktır. Oysa yasanın uygulanması hem çalışanları iş kazalarından ve meslek hastalıklarından koruyacak hem de işverenin maddi zarar görmesini önleyecektir.

 
Daha fazla bilgi almak için lütfen web sitemiz: www.gozetimosgb.com.tr‘yi ziyaret ediniz.