Bugün Berkin Elvan’ın doğum günü

Bugün Berkin Elvan’ın doğum günü
5 Ocak 2020 09:45

11 Mart 2014’te Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan, yaşıyor olsaydı bugün 21’inci yaş gününü kutlayacaktı.

 

 

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, ” Yaşatılsaydı’ bugün ona güzel bir doğum günü yapacaktım. Doğum gününde bisküvili pasta yapardım. Arkadaşları gelirdi. Çok mutlu olurdu. En son 2013’te kutladım. 2014’teki doğum gününde de komadaydı. Aldılar bizden. Mahvettiler bizi. 6 yıldır olduğu gibi bugün de doğum gününü mezarı başında geçireceğiz. Elimizde de pasta değil, karanfil olacak. Öyle bir acı ki… Bu duyguyu nasıl dile getirebilirim? Çok zor. Doğum günleri mezar başında geçmesin” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi’ne konuşan Gülsüm Elvan, “Kendisi gibi aynı acıyı yaşayan binlerce annenin olduğunu belirten anne Elvan, “Berkin belki bugün bir dilekte bulunamıyor ama onun yerine benim bir dileğim var. 5 Şubat’ta duruşmamız var. Emri ne kadar hükümetin başındakiler vermiş olsa da en azından vuranı yargılasınlar. Bu vesileyle, benim ki gibi, belki başka bir annenin yüreği yanmaz. Berkin’den sonra nice Berkin’ler öldürüldü. Hepsi de küçüktü. Artık başka anneler ağlamasın” diye konuştu.