Banka Sınavları Nasıl Yapılır? Banka Sınavları ve Detayları

Banka Sınavları Nasıl Yapılır? Banka Sınavları ve Detayları
22 Haziran 2020 20:32

Ülkemizdeki sektörlerin acımasızlığı ve işsizliğin her geçen gün artması, insanların daha fazla kazanmaktan ziyade daha güvenli iş kollarına yönelmesine sebep olmaktadır. Günümüz çalışma kollarında farklı sektörlerden mezun olmuş kişiler aynı alanda, hatta aynı yerde çalışabilmektedir. Ancak farklı sektörlerin çalıştığı en yoğun işyeri modeli bankalardır.

 

 

Bankacılık sektörü; eğitim alanında diğer sektörlere göre geride kalmış bir alt daldır. Çünkü finans dendiğinde muhasebe, iktisat, işletme gibi benzer alanlar 4 yıllık üniversitelerden mezun verirken Bankacılık alt dalı genelde 2 yıllık bir bölümdür. Son zamanlarda bazı üniversiteler ‘’Bankacılık ve Finans’’, ‘’Bankacılık ve Sigortacılık’’ olarak 4 yıllık eğitim veriyor olsalar bile, genelde 2 yıllık eğitimlerle mezun vermektedirler. Bu sebeple nitelikli çalışan sayısı azdır.

Yoğun bir hizmet sektörü olduğu için de çok fazla personel talebi vardır. Bu talepler mecburen her sektörden mezun olan kişileri almaya mecbur eder. Bugün bir turizm mezunu, otelde staj yapmış bir kişiyi bankada memur olarak görebilmekteyiz. Sadece turizm değil birçok farklı bölümden üniversite mezunu da bankalarda kariyer yapmayı sürdürmektedir. Bu mecburiyet gibi görünse de bir nevi sırtını rahata dayamaktır. Çünkü bankalar ülkenin durumu ne olursa olsun en az etkilenen sektör kolu olup, toplu işçi çıkarması gibi durumların en minimum olduğu hatta olmadığı yerlerdir. Bankada çalışanlar genelde emekliliğe kadar hayatını sürdürürler. Bu durum da iş arayanları bu alana yönlendirir.

Banka Sınavları Hakkında Merak Ettikleriniz

Bankalar; işe alım süreçlerinde sınav modeli kullanırlar. Hemen hemen tüm bankalar önce internet sitelerinden online başvuru alırlar. Sonra ücretsiz sınav davetiyesi gönderirler. Sınav sonucuna göre yapılan mülakatlarla memurluk hayatı başlar.

Bu noktada önemli kısım sınav tarihleridir. Çünkü bankalar küçülen ekonomiyle de sınav sayılarını azaltmışlardır. Aynı zamanda birçok dikkat edilmesi gereken noktalar da vardır.

Banka sınavları hakkında sınav öncesi ve sınav sonrası gibi birçok detaylı bilgiyi Bankacılık Uzmanı Nurkan Aydoğan tarafından hazırlanan makalede detaylı olarak okuyabilirsiniz. Özellikle dikkat edilmesi gereken basit ayrıntılar gözden kaçmamalıdır. Bunun sebebi ise artık yüzbinlerce kişinin başvurduğu pozisyonu kazanan kişi genelde ufak ayrıntılara dikkat edip buna göre hareket edendir. O sebeple dikkat önemlidir.

Özetleyecek olursak banka sınavları sandığınız kadar kolay veya zor değildir. Ayrıntılara dikkat ederek ve basit bir okul/üniversite sınavı kategorisine koymayarak önemli bir yol kat edebilirsiniz. Nurkan Aydoğan tarafından hazırlanan Banka Sınavları sayfasını incelerseniz yararlı ve detaylı bilgiler de bulabileceksiniz.

Bilmeliyiz ki başarılı olunacak bir sınav, parlak bir kariyerin başlangıcı olabilir. Bu sebeple şansa bırakmamak gerek.