Babacan’ın partisinin kuruluş tarihi belli oldu: Samsun milletvekili de yeni partiye katılacak

Babacan’ın partisinin kuruluş tarihi belli oldu: Samsun milletvekili de yeni partiye katılacak
8 Ocak 2020 10:51

Eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın partisinin kuruluş tarihi belli oldu. Babacan partisini Ocak sonunda kurmayı planlıyor. Babacan’ın yakın kurmayı partinin kuruluş tarihine ilişkin, “Ocak sonunda inşallah. Özellikle tarih vermiyoruz” dedi.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre AK Parti’den ayrılarak yeni parti kurmak için yola çıkan Babacan partisini 2019 sonunda kurmayı planlıyordu. Ahmet Davutoğlu’nun partisiyle “peş peşe bir yarış yapıyormuş gibi bir görüntü olmasın” diye kuruluş tarihinde rötar yapılmıştı.

 

“BİR TAKVİM SORUNU GÖZÜKMÜYOR“

 

Partinin kuruluş tarihinin Şubat ayına kaldığına yönelik iddialara Babacan’ın yakın kurmayı, “Yoo, orada bir takvim sorunu gözükmüyor. Ocak sonunda inşallah” dedi.

 

“ÖZELLİKLE TARİH VERMİYORUZ”

 

“Ocak sonu bir tarih veriliyor mu?” sorusuna da Babacan’ın yakın kurmayı, “Yok. Şu gün diye bir tarih veremiyoruz. Özellikle tarih vermiyoruz” derken “Şubat’a kalır mı?” sorusuna da “Kalmaz diye düşünüyorum” yanıtını verdi.
BABACAN’IN PARTİSİNİN İLK MİLLETVEKİLİ

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, Babacan’ın partisine geçecek. Edinilen bilgiye göre Usta, Babacan ile beraber hareket ediyor ve yeni kurulacak partiye katılacak.