‘Aşı beni ne kadar korur?’ ‘Aşı sıram ne zaman gelir?’

‘Aşı beni ne kadar korur?’ ‘Aşı sıram ne zaman gelir?’
3 Ocak 2021 11:03

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, vatandaşlardan gelen “Aşı beni ne kadar süreyle koruyacak?”, “Parayla aşı ne zaman başlayacak?”, “Aşının yan etkisi var mı?”, “Nerede, ne zaman aşı olacağım?” gibi soruları yanıtladı.

 

 

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı başlayacak aşılama süreciyle ilgili olarak merak edilenleri yanıtladı.

Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç’in haberine göre vatandaşlardan gelen sorular ve Akın’ın bunlara verdiği yanıtlar şöyle:

 

- Aşı beni ne kadar süreyle koruyacak?

Aşı, yapıldıktan yaklaşık olarak 2- 3 hafta sonra korumaya başlar. Şimdilik çok kesin olmamakla birlikte ikinci dozdan sonra 6 ay koruyacağı öngörülüyor.

 

 

- Aşı olup olmayacağımı nerden bileceğim? Nerede, ne zaman aşı olacağım?

Bakanlığın web sitesini (saglik.gov.tr) takip etmek lazım. Ayrıca e-Nabız uygulamasından aşı grubunda olup olmayacağımızı, ne zaman olacağımızı anlayabiliriz. Aile hekimine başvurarak aşımızı olabiliriz. E-Nabız’ı olmayan vatandaşlar, aile hekimine doğrudan başvurabilirler. Bakanlık, vatandaş için bilgilendirme broşürleri hazırladı. Orada da bir çağrı numarası olacak. Vatandaşlar o numarayı arayarak aşı olup olmayacağını sorabilir.