Almanya’da yüksek lisans yapanlar kazanıyorlar

Almanya’da yüksek lisans yapanlar kazanıyorlar
5 Eylül 2017 14:13

Son yıllarda yüksek lisans düşünen öğrencilerin en sık hesap ettikleri etkenlerden birisi yurtdışında öğrenim görürken, aynı zamanda masraflarım ne kadar olacak sorusudur.

 

Bir çok öğrencinin isteği yurtdışında eğitim görürken hem öğrenim görüp, bir yandan da çalışmaktır. Öğrenciler genellikle yurtdışında öğrenimlerini sürdürürken part-time olarak çalışmak isterler. Almanyada yüksek lisans öğrenimi görürken hem okuyup hem de çalışabilirsiniz. Bunun için Almanyada öğrenci olduğunuz süre içerisinde Almanya hükümetinden haftalık 20 saat öğrenci çalışma izni alabilirsiniz. Almanya’da her vize yenilemek, yani vizenizi uzatmak istediğiniz dönemlerde bu çalışma izniniz de aynı zamanda yenilenecektir.

 

Almanyada yüksek lisans yaparken bir yandan da, temel ihtiyaçlarınızı ve giderlerinizi karşılayacak kadar para kazanmak isteyebilirsiniz. Öğrenci çalışma izni hakkı Almanya’da lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere resmi olarak verilmektedir.
Almanyada yüksek lisans yapanlar öğrenimlerini sürdürürken yiyecek – içecek, barınma giderleri, ulaşım giderleri, üniversite harçları ve diğer giderleri için çalışmaya ihtiyaç duyuyorlar. Almanyada yüksek lisans yaparken çalışmak için yarı zamanlı personel arayan şirketlere siz de müracaat edebilirsiniz. Almanya’da üniversite okumak isteyen öğrenciler, kimi zaman ailelerinden maddi konuda destek almalarının yanı sıra, böylelikle öğrenci çalışma izni ile çeşitli şirketlerde çalışarak kendi giderlerini karşılayabilmektedirler. Özellikle yüksek lisans öğrenimi için, Almanyaya gelen öğrenciler, uzmanlık alanlarında part-time çalışma imkanına sahiptirler. Çünkü Türkiye’den aldıkları lisans diplomaları Almanyada da geçerlidir. Yüksek lisans sonrası ise, full-time olarak uzmanlık alanlarındaki işlerine devam edebilirler. Yüksek lisans sonrası çalışmak için dikkat edilmesi gereken en önemli husus, mezun olduğunuz ya da mezun olduğunuz alana yakın bir departmanda iş bulmanız olacaktır.
Almanya’da hayalinizdeki mesleğe yönelik aldığınız diplomalar, Türkiye başta olmak üzere bilindiği gibi tüm dünyada geçerliliğe, yani uluslararası denkliğe sahiptir. İster üniversitenizi okuduktan sonra Türkiye’ye gelip Almanyada yüksek lisans derecesi diploması ile kaliteli uluslararası şirketlerde işe başlayın, isterseniz Avrupa’daki bazı ülkelerde ya da Amerika gibi istediğiniz farklı bir ülkede, yüksek lisans sonrası çalışma şansını elde edin.

 

Almanyada Yüksek Lisans Nasıl Yapılır ?

 

Almanya’da yüksek öğrenim için sorunlarımı nasıl çözebilirim diye düşünmeyin. Almanyada yüksek lisans görmek için başvurularınızı bizim aracılığımız ile yapabilirsiniz. Yabancı dili en iyi şekilde öğrenebilmek için, bilindiği gibi öğrenmek istediğiniz dilin, resmi olarak konuşulduğu ülkesine gitmeniz gerekecektir. Bu yöntem ile yabancı dil öğrenme ve pekiştirme tercihi, sizler için her zaman artı bir avantaj olacaktır. Hiç Almanca bilmeyen, ancak Almanyada yüksek lisans yapmak isteyen kişiler için de, şartlı kabül yöntemi ile veya kaliteli dil okulları ile temas halinde sizlere hizmet veriyoruz.
Almanyada yüksek lisans yapmak aslında sanılanın aksine diğer Avrupa ülkelerinden daha kolaydır. Çünkü ekstra GMAT, GRE gibi ALES gibi sınavların stresine stresine girmeden yüksek lisans eğitiminizi alabilirsiniz. Ya da ileride yüksek lisans öğreniminiz sonrası Almanya’da kendinize iyi bir gelecek kurabilirsiniz. Aynı zamanda yüksek lisansınızı Almanyada yaparak, hem Almanca hem de ingilizce gibi ikinci bir yabancı dili öğrenme fırsatını yakalayarak geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz. Akademik kariyer düşünüyor iseniz, yüksek lisans sonrası Almanya’da doktoranızı da yaparak akademik kariyeriniz için altın bileziğinizi kolunuza takabilirsiniz.

 

Bizler danışmanlar olarak, sizlere Almanyada yüksek lisans yaparken de ilgi duyduğunuz alan üzerinden ve akademik alanınıza yakın bir branşta, yüksek lisans yapmanızı öneriyoruz. Yüksek lisans sonrası yapacağınız akademik kariyeriniz açısından bu önemli bir fırsat olmakla birlikte, aynı zamanda akademik kriterleriniz açısından da geleceğinizde olumlu olarak size geri dönüşümleri olacaktır.

Kaynak : http://www.almanya-egitim.net/almanyada-yuksek-lisans/