Alışverişin beyaz atlı prensleri

Alışverişin beyaz atlı prensleri
15 Mart 2017 11:21

Alışveriş yapmak, içi ağzına kadar rengarenk toplarla dolu bir oyun havuzuna atlamak kadar zevkli, ama bir o kadar da enerji gerektiren bir uğraş.

 

 

 

 

 

Mesela bugün ülkenin içinde bulunduğu bunca sıkıntıyı elinizin tersiyle itip internetten alışveriş yapmaya karar verdiniz. Haydi isterseniz bir de tema seçelim: Çizmeli Kedi olmaya karar verdiniz ve çizme bakıyorsunuz. Vitrinler şık, ama cüzdanı da sıkı tutmak şart.

 

resim-1

Boyner, Beymen, Divarese, Yeşil, Mudo, Flo, İnci… O mağaza senin bu mağaza benim AVM gezer gibi internette turlamanın zevki ne kahve falında var, ne de yılbaşı piyangosunda. Acaba spor bir şeyler mi alsaydım diye gözünüz Adidas, Nike, Reebok, Lacoste modellerine de kaymıyor değil. Hatta özel alışveriş siteleri Morhipo, Markafoni, Trendyol, Zizigo da var derken etiketlerin arasında gezinmek insanın içine bir de kurt düşürüyor… “Acaba alışverişe doğru yerden mi başladım?”

 

İlk Etap: Fiyat Karşılaştırma Siteleri

 

Cüzdanını seven bir alışverişkolik, işe ilk önce karşılaştırma sitelerini gezerek başlar.

 

Bunların en eskisi “Akakçe”, en forslusu “Cimri”, en enerjiği Epey’dir. Eskiden bir de Ucuzu sitesi vardı bir dönemin gözdesi; sonradan ismi Bilio olarak değişti; ama biraz önce baktık kapısında “Bilio fiyat karşılaştırma sitesi 01.08.2016 tarihinden itibaren servis dışıdır” yazıyor. Galiba bir süre için diğer siteleri kullanacağız gibi görünüyor. Peki bir fiyat karşılaştırma sitesi ayakkabı fiyatlarını karşılaştırabilir mi?

resim-2

Zor soru, ama madem Çizmeli Kedi olacağız, gördüğümüz kadarıyla ayakkabı fiyatları bile karşılaştırılıyor bu sitelerde. Sadece ayakkabı değil, gözlük, çanta, saat ve her türlü moda aksesuar ürününü hangi site daha ucuza satıyor diye bu sitelerden arayıp bulabiliyorsunuz. Yani alışverişin ilk etabı bir karşılaştırma sitesidir bizden söylemesi.

 

İkinci Etap: İndirim Kodu Siteleri

 

Eğer nereden alacağınızı bulduysanız şimdi o aradığınız yerin bir indirim kuponu, kupon kodu, hediye çeki var mı diye bakacağınız yer indirim kodu siteleri.

 

Bunların hem en eskisi, hem en forslusu, hem de en enerjiği indirimkodu.com

 

resim-3

Bazılarına göre “Alaaddin’in sihirli lambası” gibi bir site; çünkü ovuşturunca içinden sihirli bir şeyler çıkıyor. Bu şeylerin adı dijital indirim kodları. Bunları ödemede kullanarak alışverişi daha da ucuzlatabiliyorsunuz. Üstelik sitede ne varsa her şey bedava.

 

Mesela çizmenizi Hepsiburada, Gittigidiyor veya N11’den almaya meyillendiniz, veya sadece çizme satan başa hiç bir şey satmayan bir mağaza biliyorsunuz. Gidin hemen indirimkodu.com sitesine ve “Online Mağazalar” sekmesini tıklayın. Bine yakın mağaza alt alta sıralanmış; bunlardan hangisini isterseniz seçin ve o mağazayla ilgili tüm kupon ve kampanyaların sıralandığı sayfaya gelin. Bu sayfada “Kupon Kodunu Göster” linkine tıklayarak size özel kodu açın ve kodunuzu gidip o mağazada kullanın. İşte oldu; fiyat bir tık aşağı indi. Şimdi alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

 

Sakın Son Etabı Es Geçmeyin!

 

Durun az kaldı para kaybediyordunuz. Biraz önceki son cümleyi unutun. Hani “Şimdi alışverişinizi tamamlayabilirsiniz” yazanı. Çünkü acele eden Avantajix’i kaçırıyor. Neden mi? Alışverişin beyaz atlı prenslerinden biri de bu site. Eğer Avantajix.com sitesinden tıklayarak gider ve alışveriş yaparsanız bu site size para ödüyor.

resim-4

Nasıl oluyor; şöyle: Avantajix o sizin alışveriş yapacağınız mağazalarla gidip anlaşma yapmış ve onlara sizi gönderince komisyon alıyor. Eğer siz Avantajix’ten tıklayarak gider ve alışveriş yaparsanız o bu işten komisyon alıyor ve bu parayı size iletiyor. Avantajix bu işe “para iadesi” adını veriyor çünkü mağazada siz harcıyorsunuz, o da size bu paranın bir bölümünü iade ediyor. Böylece alışverişiniz daha da ucuza geliyor.

 

Yani online alışverişi haldır haldır yapmamak lazım. Alışverişin beyaz atlı prensleri olan fiyat karşılaştırma, indirim kodu ve para iade siteleri tamamen ücretsiz platformlar ve her biri bir başka açıdan yaklaşarak alışverişi hem renklendiriyor, hem de ucuzlatıyor.

 

Size de sadece çizmenizin rengini seçmesi kalıyor.