AKP’li Belediye Başkanı’nın aracına haciz gelince bakın ne kullandı

AKP’li Belediye Başkanı’nın aracına haciz gelince bakın ne kullandı
20 Ağustos 2013 10:41

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne bağlı Ormanlı Belde Belediyesi’nden emekli olan 2 işçinin, kıdem tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle makam aracına haciz koydurdukları Belediye Başkanı Ak Partili Yaşar Sever, kendisine ait, ATV cinsi dört tekerlekli motosikletle işe gidip gelmeye başladı.

 

 

Ormanlı Belediyesi’nden 2008’de emekliye ayrılan 2 işçi, 80 bin lirayı bulan kıdem tazminatları ödenmeyince mahkemeye başvurdu. Mahkeme kararı ile Belediye Başkanı Yaşar Sever’in makam aracı ile birlikte belediyeye ait 1 itfaiye aracı, 1 kamyon, 2 çöp kamyonu ve 1 iş makinesine haciz konuldu. Başkan Sever’in, geçen cuma günü bir iş için gittiği Ereğli’de makam aracına polis el koydu. Başkan Sever, bir arkadaşının aracıyla beldeye döndü.

 

Başkan Sever, kendisi ile birlikte diğer personelin de iş için kullandığı belediyeye ait tek otomobile el konulmasından sonra, işe gidip gelirken kendisine ait ATV’yi kullanmaya başladı. Belde içindeki ziyaretlere de yine ATV ile giden Başkan Sever, 2 yıl önce ATV satın aldıktan sonra kendi otomobilini sattığını söyledi. Beldenin, ATV ile seyehate uygun olduğunu belirten Başkan Sever, makam aracı ve belediyeye ait diğer araçlar üzerindeki hacizi kaldırmak için gerekli müracaatları yaptıklarını söyledi. Başkan Sever, şöyle konuştu:

 

“El konulan otomobili sadece ben kullanmıyorum. Belediyenin Zonguldak, Ereğli, Ankara gibi yerlerdeki tüm evrak işleri için bu araç kullanılıyor. Haciz konulan diğer araçları ise şu anda belediyeden dışarıya çıkaramıyoruz. Çıkardığımız anda onlara da el konulacak. Ancak avukatımıza talimat verdim. Mahkemeye başvurduk. Kısa sürede araçlarımız üzerindeki hacizi kaldıracağımızı düşünüyorum. Bu sürede ben de ATV ile işe gidip geliyorum.”

 

 

11 22 33 44 55