ADD, Atatürk’ün silah arkadaşlarını; Kurtuluş Savaşı’nın kahraman komutanlarını unutmadı!

ADD, Atatürk’ün silah arkadaşlarını; Kurtuluş Savaşı’nın kahraman komutanlarını unutmadı!
31 Ağustos 2020 12:58

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümünü; Ankara’da ve tüm Türkiye’de şubeleri ile birlikte coşkuyla kutlayan ADD; dün ki Anıtkabir ziyaretinden sonra bugün de Ankara’da Devlet Mezarlığı’nda bulunan Milli Kurtuluş Savaşı Komutanlarının kabirlerini ziyaret etti.

 

 

ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre ALTINIŞIK; Ankara Eşgüdüm Başkanı ve Keçiören Şube Başkanı Fahrettin İmamoğlu, Çayyolu Şube Başkanı Leyla Alkıroğlu, Batıkent Şube Başkanı Erdal Hatun, Mamak Şube Başkanı Kazım Şahin, Polatlı Şube Başkan Yardımcısı Özgür Bilgiç, Genel Merkez Hukuk Müşaviri Av. Hülya İren Üresin’le birlikte, Atatürk’ün silah arkadaşlarının kabirlerini tek tek ziyaret ederek; karanfiller bıraktılar. Ankara Mamak’ta bulunan bir okuldan adı kaldırılan Albay Reşat Çiğiltepe’nin kabrinde duygusal anlar yaşandı. ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, yaptığı kısa konuşmada:

 

 

“Bir millet, milli kahramanlarını unutursa; kendi varlık nedenini unutur. Bir devlet, milli kahramanlarını, yani, kendi kurucularını unutursa; kimliğini, kişiliğini, yitirir; başkalaşır, dönüşür ve en sonunda çöker. Dün, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İsmet İnönü’yü ziyaret ettik. Bugün de onların silah arkadaşları, Milli Kurtuluş Savaşımızın Komutanlarını ziyaret ederek, bir görevi yerine getirdik. Milletimizi, Milli Kahramanlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Yurttaşlarımız; Anıtkabir’e gitsinler ve buraya da gelerek Büyük Atatürk’ün silah arkadaşlarını ziyaret etsinler. ADD, bundan sonra her milli bayramda, her milli günde önce Anıtkabir’e sonra da Devlet Mezarlığı’na gelerek bir gelenek oluşturacaktır. Başta Büyük Atatürk olmak üzere, tüm milli kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

 

 

1 2 3 4