7 Haziran seçiminde demokratik oklar tamamıyla RTE’ye fırlatılmalıdır

7 Haziran seçiminde demokratik oklar tamamıyla RTE’ye fırlatılmalıdır
27 Mart 2015 16:08

RTE on iki seneyi geçkin süredir Anayasa ve yasaları çiğneyerek Türkiye’yi bölmek üzere eli kanlı PKK terör örgütü ile anlaşma masasına devleti oturtmak dahil her şeyi pervasızca bugüne kadar yaptı ve süratle yapmaya devam ediyor.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Anayasa’yı çiğneme konusunda şimdi ne yapıyor?

 

Çok açıktan gerçek sahibi olduğu AKP için şehir meydanlarında oy istiyor.

 

Hem de başkanlık sistemini getirmek için partisine en az dört yüz milletvekili istiyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre tarafsız ve tüm siyasal partilere eşit mesafede olması gerekirken on buna hiç aldırmadan yasaları çiğneyerek son sürat koşuyor bu konuda.

 

Herkesin çok iyi bildiği bu konuyu anımsattıktan sonra AKP’yi iktidardan indirmek için seçime katılan tüm muhalefet partilerine iki noktanın altını çizerek anlatmak istediğim hususlar şunlar.

 

Bunlardan birincisi, madem RTE meydanlarda banisi olduğu AKP’si için devletin yasal, anayasal kurallarını çiğneme pahasına seçmenden oy istiyor, öyleyse tüm muhalefet partilerinin hedefi RTE olmalıdır.

 

Neden?

 

RTE bu propagandayı seçim sathı mailine tam girildiğinde daha da yoğunlaştırılacak ve bu nedenle seçmen kitleleri beyinlerini, duygularını ona doğru yönlendirip kalplerini sonuna kadar açacaklardır.

 

İşte bu nedenledir ki, seçime katılan muhalefet partilerinin AKP’ye, Davutoğlu ve onun altındaki kişilere yüklenmesinin, eleştirmesinin, hırsızlık, yolsuzluk, vatan hainliği ve daha başka şaibelerinin ortaya dökülmesi kendilerine oy bakımından hiçbir şey kazandırmayacaktır.

 

Son yazdığım paragrafla ikinci hususa geçiyorum ki, RTE orada durdukça ve halkı kandırıp aldatmaya dayalı duygulara hitap edici sert propagandaya devam ettikçe ne AKP’nin ne de onun en tepesinden en alt kademesine kadar hiçbir güruhunun etkisi olmayacaktır.

 

AKP seçmeninin gözü kulağı hala daha, hatta dozajı artmış vaziyette RTE’dedir.

 

Bu kitle RTE’den gelecek mesajlara kilitlenmiştir.

 

Çok açıktan söylüyorum ki, AKP güruhunun başından ayak takımına kadar tüm şahıslarının binlerce suç dosyası olsa, binlerce yolsuzluk faaliyetleri bulunsa, vatanı bölme işlemine son hızla devam etseler bile ülkenin bağrına bir hançer gibi saplanmış bu partinin seçmeninin kılları bile kıpırdamaz.

 

Bu seçmen için varsa da yoksa da RTE’dir.

 

Onun söyledikleri ve istekleri önemlidir.

 

Peki bu durum RTE’nin gerçekten etkili, bilgili ve ülke için büyük işler yapmış önemli bir adam olduğundan mı kaynaklanıyor?

 

Elbette ki hayır.

 

Hemen şu sosyolojik kuralı anımsatalım.

 

Bir lider gücünü karizma denilen ama aslında felsefi bakımdan tefekkür ettiğimizde böyle bir kavramın göreceli bir yakıştırma olmasına rağmen buradan değil, halkın desteğinden alır.

 

Kitleler tarafından bir liderin davranış kalıpları bazı dönemler için karizmatik bulunurken bu lider önemini kaybettiğinde sıradan bir kişi haline gelir.

 

Kitle psikoloji bilimi şunu tespit etmiştir ki, kitlelerin aklı yoktur; kitleler duyguları ile hareket ederler.

 

Hatta bu olgu o kadar katıdır ki, kitle içindeki bir profesörle, en cahil bireyin kitlesel yöneliş bakımından aklı aynı seviyededir.

 

Tıpkı bileşik kaplar örneğinde olduğu gibi.

 

Ve kitlelerde bazen hatta uzun sürmek kaydı ile akıl tutulması olmaktadır.

 

Öyle bir akıl tutulması ki, kitle uzun yıllar bir liderin peşine takılıp gider.

 

İşte RTE’nin uzun yıllardır tartışılmaz gücü kitlelerin desteği ve akıl tutulmasından ileri gelmektedir.

 

RTE bunun ayırtındadır ve bunu gidebileceği yere kadar kullanmak istemektedir.

 

O da biliyor ki, kitleler benim sıradan kişiliğimi bir gün anlayacaktır.

 

Tarihsel süreç içerisinde nice sıradan kişiler, algı yönetimi ile akıl dışı hareket eden, duygularının tutsağı olan kitleleri uyutarak lider konumuna gelmişlerdir.

 

Şimdi, esas söylemek istediğim konuya geliyorum.

 

Seçim için muhalefet partileri ne yapmalıdır?

 

Yukarıda da kısaca bahsettim ama şimdi açalım.

 

Muhalefet partileri AKP’nin tepeden tırnağa kadar tüm ayak takımını bırakmalı seçimde demokratik hukuksal oklarını RTE’ye fırlatarak onu fena halde hırpalamalıdır.

 

Seçime katılacak tüm partilerin her gün binlerce demokratik propaganda okları onu kitle karşısında hallaç pamuğuna döndüreceğinden adım kadar eminim.

 

Kitlelerinde iktidarın geçirdiği süre ve propagandanın yoğunluğuna bağlı olarak bir algılama zamanı vardır.

 

Geldiğimiz nokta itibari ile RTE’nin iktidar hakimiyeti üzerinden on iki yıl geçmiştir ve oyları artık yüzde kırkın altına düşmüş bulunmaktadır.

 

Seçim sürecinde muhalefet partilerinin RTE üzerine teksif edeceği(odaklandıracağı) yoğun propaganda ile AKP oylarının yüzde otuzlar seviyesini düşmesi hiç hayal değildir.

 

Son cümlelerimle esas vermek istediğim mesajı verdikten sonra seçime katılacak muhalefet partilerinin tümüne bir önerim var.

 

Muhalefet partileri on iki yıllık süreç içerisinde RTE’nin işlediği tüm cürümlerin listesini oluşturan ‘’RTE’nin Günah Galerisi’’ dosyası hazırlanarak seçim çalışmaları esnasında tüm konuşmacılara, adaylara verilmelidir.

 

Propagandanın esası iddia ve tekrarlara dayanmaktadır.

 

Hiçbir kitle uzun ve sık tekrarlardan sonra direncini koruyamaz.

 

Bu yöntemi tüm muhalefet partileri uyguladığında siz seyredin gümbürtüyü.

 

Bırakın aritmetik diziyi, geometrik dizi şeklinde süper katlamalı olarak RTE’yi siyasi figür olmaktan çıkaracaktır.

 

Ve, bu vesileyle Türkiye’nin selameti için defalarca hatırlattığım iki hususu tekrar gündeme getiriyorum.

 

Bunlardan biri Liberal Demokrat Parti genel başkanı Cem Toker’in ortaya attığı ‘’Toplumun her kesiminden en az 20-30 toplum liderinin bir partinin çatısı altında seçime katılarak 4. bir partinin de TBMM’ye girmesi’’ teklifi ile ‘’Meclis dışı siyasal partilerin mümkün olduğu kadar çoğunun ittifak halinde seçime katılması’’ önerimi ülkem ve milletim adına ilgililere yeniden hatırlatırım.

 

Aday listelerinin en son verilme tarihi olan 7 Nisan’a kadar çok şey yapılabilir.

 

Türkiye RTE ve güruhunun elinden behemahal kurtarılmalıdır.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!