24 Kasım Dünya Mucizeler Günü kutlu olsun…

24 Kasım Dünya Mucizeler Günü kutlu olsun…
24 Kasım 2016 09:32

Bir ünlü düşünürün sözüydü sanırım, bir yerde okumuştum ama her zamanki gibi kime ait olduğunu hatırlamıyorum, yine debu sözün altına imzamı atarım.

 

 

 

Dr. Semih Dikkatli H&H YORUM

 

 
“Bir insanın hayatı boyunca başına gelen iki büyük mucize var; birincisi doğumu, ikincisiyse ilk öğretmeni.”

 

 
Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü…

 

 
Çocukluğumda olsaydı, bugünü aynı zamanda ‘Dünya Mucizeler Günü’ diye de ifade edebilirdim. 70’li yıllarda geçirdiğim çocukluğumun en belirgin özelliklerinden biri Cumhuriyet’in yetiştirdiği öğretmenlerin son neslinin elinde büyüyor olmamızdı ve onların her biri gerçek mucizeydi.

 

 
Sonra hayatımıza; terör, sağ sol çatışması, genç insanların ölümü, siyasi cinayetler, ağır ekonomik kriz, yokluklar, kuyruklar, hırsızlıklar, yolsuzluklar girdi. Sonunda 12 Eylül 1980 darbesi indi ülkenin düşünen insanlarının kafasına…

 

 
Tüm bu yaşananlardan en ağır darbeyi Türk Solu ve bu solun ana damarlarından olan Cumhuriyetçi, Atatürkçü öğretmenler aldı. Atatürk değerlerini ve Cumhuriyet’i korumak için yapıldığı iddia edilen bu darbe, ülkede gerici hattı daha da tahkim etti. O yıllardan sonra iktidara gelen ANAP, DYP, AKP eliyle bu hat son hızla güçlendirilirken, en önemli değişim milli eğitimde gerçekleşti.

 

 
Öğretmenlerin yetiştirildiği okulların kalitesi düşürülürken, hızla sayıları arttı. Belirgin bir öğretmen enflasyonu yaratılarak, oluşan işsizlik tehdidiyle birçok öğretmen yandaş hale getirildi. Her geçen gün Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı öğretmenler ileri saflara sürüldü. Bakanlığın, milli eğitim müdürlüklerinin kadrolarında yoğunlaşan FETÖ yapılanmalarıyla ülkenin milli eğitimi tam bir rezalete dönüştürüldü.

 

 
Tüm bu ağır kadrolaşma, gerici ve bölücü yapılanmaya rağmen hala ülkenin çağdaş geleceğine ve aydınlık nesillere inanan öğretmenleri elbette ki var ama sayıları her geçen gün azalıyor. Artık Cumhuriyet öğretmenlerinin nesli tükenmek üzere…

 

 
Bizim doğumumuz bir mucizeydi eminim ama öğretmenlerimiz gerçekten mucizeydi. Bizleri yokluktan aldılar, doktor, mühendis, asker, hâkim, avukat, eczacı yaptılar ama en önce çağdaş, vatansever, barışa aşka sevgiye paylaşmaya inanan, okuyan iyi bir insan olarak yetiştirdiler.

 

 
Şimdi büyüyen çocuklar ve ülkemin geleceği için çok endişeliyim. Bu endişemin azalmasına neden olan bazı öğretmenler hala var ve onların varlığı zor da olsa nefes almamı sağlıyor.

 

 
Çok Değerli Mucize Öğretmenlerim;

 

 
Biliyorum, hala yeni mucizeler yaratabilirsiniz. Hepinizin ellerinden öperim, ökçe olurum ayaklarınıza…

 

 
Sayınız az ama ruhunuzda Anka Kuşu’nun inadı…

 

 
Cumhuriyet küllerinden doğacak elbet sizin yüreklerinizde…

 

 
İşte, siz o öğretmenlerin ‘Dünya Mucizeler Günü’ kutlu olsun…

 

 

Dr. Semih Dikkatli Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…