Yunanistan’a, ‘Şimdi sıra sizde’ mesajı

Yunanistan’a, ‘Şimdi sıra sizde’ mesajı
13 Temmuz 2015 19:00

Euro Bölgesi’ndeki 19 ülkenin liderleri, Yunanistan’ın borç krizinin çözümü amacıyla Yunanistan, Almanya, Fransa ve Avrupa Birliği’nin yeni bir kurtarma planında birleşmesi konusunda anlaşmaya vardı ve taslak diğer Euro Bölgesi ülkelerine sunuldu.

 
Avusturya’nın Başkenti Viyana’da sürmekte olan Nükleer müzakerelere katılan Fransa ve Almanya Dışişleri Bakanları Yunanistan’a uyarıda bulundu.

 
Fransa Dışişleri Bakanı Laurant Fabius ile Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, kurtarma karşılığında reform talebinde bulundukları Yunanistan’a “Şimdi gerekli adımları atma sırası sizde” mesajı verdi

 
Avusturya’nın başkenti Viyana’da ortak basın toplantısı düzenleyen Fabius ve Steinmeier, anlaşmanın AB’nin birlik ve dayanışma içerisinde olduğunu gösterdiğini belirterek “Alman-Fransız işbirliği ile bu krizi çözmekte öncülük etmiştir.” dedi.

 
Alman bakan Steinmeier, anlaşmanın gereğinin yerine getirilmesi için Yunanistan’ın atması gereken adımlar bulunduğuna işaret ederek “Yunan Parlamentosu, gerekli adımları atarak güveni yeniden inşa etmelidir” dedi.

 
Fransız bakan Fabius ise ülkesi ile Almanya’nın nihai bir anlaşmaya varılması için müzakereler süresince kararlı davrandığını söyledi. Ayrıca Fabius: “Şimdi alınan kararlar ve uygulanması gereken birçok adım var. Dayanışma ve sorumluluk içinde hareket edilmeli” dedi.

 

 

İhsan EKİCİ/ VİYANA, (DHA)