‘Yılmaz hocam Eskişehir sana emanet’

‘Yılmaz hocam Eskişehir sana emanet’
6 Aralık 2023 10:07

Yılmaz Büyükerşen, ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1999 yılından bu yana neredeyse 25 yıldır Eskişehir’de büyük koalisyonu kurmayı başardı.

 

 

Tarkan Demir/ Eskişehir Anadolu

 

 

Yılmaz Büyükerşen, ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1999 yılından bu yana neredeyse 25 yıldır Eskişehir’de büyük koalisyonu kurmayı başardı.
Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in ricasıyla girdiği seçimi kazanıp Eskişehir’i kültür ve sanat başkenti haline getirerek dünya markası yapacağı fikrini icraatlarıyla ortaya koyunca…
Eskişehirliler bir daha elini hiç bırakmadı…
Hep söyler, yazar ve çizerim…
Kimseye zorla oy verdiremezsiniz.
Kara kaşı, kara gözü için kimse bir kişiyi 5 dönem art arda başkanlık koltuğuna oturtmaz.
Gelelim meseleye…
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başkanlık ettiği Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısından yerel seçimlerde CHP ile işbirliği yapılmaması kararı çıktı.
Bu karar, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 81 İYİ Parti il başkanından çoğunun “işbirliği yapılsın” fikrine rağmen alındı.
Bunun yanında Akşener’in, yerel seçimlerin tüm siyasi sorumluluğunu aldığını söylediği biliniyor.
Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, Türkiye’nin bırakın bir büyükşehirini hiçbir ilinde kazanma şansı gözükmüyor.
İlçeler düzeyinde bakıldığında bile kazanma şansı belki iki elin parmaklarını geçmiyor…
Tek başına seçime girme eğilimine saygı duymaktan başka yapılacak bir şey yok ancak bu inadın sonucu ittifak olarak seçime giren ve oyları yüzde 50’yi aşan Cumhur İttifakı’na seçimlerde avantaj sağlamaktan başka bir işe yaramayacak.
Konumuza dönecek olursak…
Yılmaz Büyükerşen büyükşehir belediye başkanlığına aday.
Her halinden bunu anlıyoruz.
Eskişehir’de 25 yıllık halk koalisyonuyla seçimleri kazanan Yılmaz Büyükerşen yine favori.
İYİ Parti’nin bu kararından sonra CHP Genel Merkezi’nin, tıpkı önceki seçimlerde olduğu gibi, “Yılmaz hocam Eskişehir sana emanet” demekten başka ihtimali kalmadı.
Çünkü CHP’nin Eskişehir ve ilçelerinde Yılmaz Büyükerşen koalisyonuna asıl şimdi daha fazla ihtiyacı var.
Gördüğümüz kadarıyla Yılmaz Büyükerşen de son kez, kurduğu Eskişehir koalisyonuyla seçimi kazanıp jübile yapmak istiyor.
Geçen martta vefat eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili avukat Aydın Ünlüce gibi Büyükerşen’in uyum içinde çalıştığı merhumun eşi Genel Sekreter avukat Ayşe Ünlüce’nin emekli olup, Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliği için CHP İl Başkanlığına aday adaylığı müracaatında bulunması…
Büyükerşen’in, Büyükşehir Belediye Meclisinde güvenebileceği, hukukçu başkanvekili isteğinin tezahürü olarak okunmalı.
Hasılı…
Görünen o ki seçim yarışı Yılmaz Büyükerşen ile AK Parti’nin adaylığını açıklaması beklenen Nebi Hatipoğlu arasında geçecek.
Kalın sağlıcakla…