Yılmaz Ateş: Bunu kabul edemem isyan ediyorum

Yılmaz Ateş: Bunu kabul edemem isyan ediyorum
30 Kasım 2019 12:48

CHP Ankara İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen eski Milletvekili Yılmaz Ateş, partinin Yüksek Disiplin Kurulu’na yaptığı itirazın bir an önce sonuçlandırılmasını istedi.

 

 

 
Ateş, “Hakkımdaki iddianın alt kurul kararının geciktirilmesi, hak ve özgürlüklerimin gaspı demektir. Bunu kabul edemem, isyan ediyorum” ifadesini kullandı.

 

 

 

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, “CHP’nin FETÖ’ye teslim olduğu” iddiasında bulunduğu için CHP Ankara İl Disiplin Kurulu kararıyla partisinden ihraç edildi.

 

 

Hakkındaki karar sonrası yaptığı itirazla ilgili olarak YDK Başkanı Uğur Bayraktutan’a mektup gönderen Ateş, sözleri nedeniyle Ankara İl Yönetim ve Disiplin Kurulları’nın tedbirli olarak kesin ihracı doğrultusunda verdiği kararın YDK’da beklediğine işaret etti.

 

 

İl Başkanlığı’nın 14 Kasım’daki kararının ardından 21 Kasım’da “Parti içi hukuka, eşitlik ilkelerine aykırı bu kararın kaldırılması ve YDK önünde sözlü savunma yapmak için bir gün tayin edilerek tarafına bildirilmesi” talebinde bulunduğunu vurgulayan Ateş, Bayraktutan ile iki kez de telefonda görüşmesine rağmen, henüz bir cevap alamadığını açıkladı.