‘Yete Gari Geçinemiyoruz’ eylemi!

‘Yete Gari Geçinemiyoruz’ eylemi!
10 Nisan 2022 09:16

Muğla’nın Datça ilçesinde “Yete Gari Geçinemiyoruz” platformu, son zamanlardaki hayat pahalılığını, zeytinlikleri, tarım arazilerini, derelerin yok edilmesinden duyulan rahatsızlığı dile getirmek için eylem düzenledi. Eyleme ünlü sanatçı Fuat Saka ile birlikte muhalefet parti temsilcileri, STK, platform ve demokratik kitle örgütleri katıldı.

 

 

Sözcü’den Mustafa Sarıipek’in haberine göre Muğla’nın Datça ilçesinde bugün “Yete Gari Geçinemiyoruz” platformu, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı mitingle son zamanlardaki hayat pahalılığını, zeytinlikleri, tarım arazilerini, derelerin yok edilmesini protesto etti.

 

Atatürk Caddesi’nden yürüyüşe geçen topluluk Cumhuriyet Meydanı’nda açıklamalar yaptı. Eyleme muhalefet parti temsilcileri, STK, platform ve demokratik kitle örgütler katıldı.

Açıklamalara çeşitli esnaf sahipleri de katıldı. Bildirilerin okunmasının ardından ünlü sanatçı Fuat Saka ile birlikte Grup Datca ve Ömer Ağabalık şarkılarıyla eyleme katılanları coşturdu.

 

“GEÇİNEMİYORUZ, YETE GARİ DİYEN DATÇALILAR HOŞ GELDİNİZ”

 

Çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* İnşaatlarda, marketlerde, kargo şirketlerinde, kamu hizmetlerinde, otellerde, kafelerde, barlarda, en ağır koşullarda, güvencesiz, yok pahasına çalıştırılan işçiler hoş geldiniz. Aldıkları maaş ile ay ortasını getiremeyen kamu emekçileri hoş geldiniz.

* Mazota, gübreye, ilaçlara yapılan fahiş zamlarla üretemez hale gelen çiftçiler hoş geldiniz. Çoğu zaman dükkanını siftahsız kapatan, kapısına kilit vurmamak için dayanmaya çalışan esnaflar hoş geldiniz.

* Zamlardan sonra evden çıkamaz hale gelen emekliler hoş geldiniz. Sayıları her geçen gün artan işsizler hoş geldiniz. Fahiş kiralardan ve ev sahiplerinin baskılarından illallah eden kiracılar hoş geldiniz.

* Pazardan poşetleri boş dönenler, lokmasından kısanlar, elektrik faturasını ödeyemeyenler, kışın üşümemek için kıyafetlerini üst üste giyenler, yol parası vermemek için kilometrelerce yürüyenler hoş geldiniz. Geçinemiyoruz, ‘Yete Gari’ diyen Datçalılar hoş geldiniz.