Yerel seçimler için sahaya inmeye hazırlanan CHP’de vekillere soru önergesi uyarısı!

Yerel seçimler için sahaya inmeye hazırlanan CHP’de vekillere soru önergesi uyarısı!
18 Ekim 2018 09:29

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim hazırlıkları kapsamında millet’-‘ vekillerine “sahaya inme” talimatı verdi.

 
Zihni Erdem’in haberine göre CHP TBMM Grubu, dün basına kapalı bir toplantı yaptı. “Yasama ve denetim faaliyetlerinin değerlendirilmesi” başlıklı toplantıda, milletvekillerinden Meclis faaliyetlerine aktif katılması ve televizyon programlarına katılacak isimlerin, grup başkanvekillerine bilgi vermesi istendi.

 
SORU ÖNERGESİ UYARISI

 
Grup Başkanvekilleri, milletvekillerini “soru önergesi” konusunda uyardı. “Skor” üretmek amacıyla çok fazla soru önergesi vermenin yanlış olduğunu ifade eden grup başkanvekillerinin, denetim yollarının “nitelikli” olarak kullanılmasının önemine işaret ettikleri belirtildi.
Toplantıda, CHP’nin İş Bankasındaki hisselerinin Hazine’ye devredilmesine yönelik tartışmalar da değerlendirildi. Konuyla ilgili milletvekillerini bilgilendiren Grup başkanvekilleri, “Atatürk’ün hisselerine el konulmasına izin vermeyeceklerini” belirterek, bu konuda atılabilecek adımlara ilişkin vekillerden öneri istediği belirtildi.

 
Yaklaşan yerel seçimlere hazırlıklar konusunda parlamento grubuna düşen görevler de değerlendirildiği toplantıda grup başkanvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatını vekillere iletti.

 
Bu çerçevede, milletvekillerinden, pazartesiye kadar kendi bölgelerinde “hızlandırılmış yerel seçim çalışması” yapmaları istendi. Buna göre milletvekillerinin, kendi bölgelerindeki yerel seçim stratejisi ile aday belirleme sürecine ilişkin seçmenin nabzını tutarak raporlar hazırlayacağı ve parti yönetimine sunacağı bildirildi.

 
CHP’nin belediye başkan adaylığı başvurularının sona ereceği 19 Ekim’den sonra, 24 Ekim’de kritik bir PM toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda, partinin ilk belediye başkan adaylarının belirlenmesi bekleniyor. Bu çerçevede, “üzerinde tam mutabakat olan” 200’e yakın belediye başkan adaymın PM’nin onayına sunulması ve toplantıdan birkaç gün sonra kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

 

 

2bbfe4dec3025de8