Yenimahalle’de dev bir yatırımın daha temeli atıldı

Yenimahalle’de dev bir yatırımın daha temeli atıldı
18 Mart 2024 11:39

Yenimahalle’de yaşayan yaşlılar, Alzheimer hastaları ve yakınlarının yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, dev bir yatırımın daha temelini attı.Başkan Fethi Yaşar’ın 2019 yerel seçimlerinde yurttaşlarına verdiği Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi sözü de atılan temelle gerçekleşti.

 

 

Başkan Yaşar’ın ev sahipliğinde Batıkent İlkyerleşim Mahallesi’nde yapımına başlanılan Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı YaşamMerkezi’nin temel atma törenine CHP Ankara Milletvekilleri Tekin Bingöl, Umut Akdoğan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım ve yönetimi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Erhan Aras, Hüseyin Boran, Hayırsever İş İnsanı Sait Ulusoy, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı.

 

 

Güvenilir olursanız yardım eden çok olur

 

 

Belediyeciliğin asfalt dökmek, kaldırım, park yapmak olmadığını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Sosyal belediyecilik yani doğumdan ölüme kadar kentte yaşayan her yurttaşın yaşamaktan mutlu olduğu kentleri gerçekleştirmek de bizlerin görevi. Alzheimer hastalığı günümüzde hızla artıyor. Çekene de zor, bakana da zor. O yüzden bu merkezimiz en önem verdiğim projelerimizden biri. Bu proje için 3 yıl ilgili kurumlarla çalıştım. Avrupa’ya gidip benzer örneklerini inceledim. En iyi şekilde yapılması ve Türkiye’ye örnek olması için var gücümüzle çalıştık. İnşallah yıl sonuna kurdelesini da hep beraber keseceğiz. Bu projemize Sait Bey ve ailesi ciddi bir bağış yaptı. Neden biliyor musunuz? Siz güvenilir olursanız size yardım eden de çok olur. Ben de verdiğim sözleri yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyorum. İlçemize de Başkent’imize de tesisimiz hayırlı olsun” dedi.

 

 

Fethi Başkan Yenimahalle için büyük bir şans

 

 

Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi’ne büyük katkı sunan Hayırsever İş İnsanı Sait Ulusoy da “Fethi Başkanımın bu projesinde yer almaktan çok mutlu oldum. Başkanımızın sayesinde ilçemize bir ilkokul bir anaokulu kazandırmıştık şimdi de bu tesisin yapımı başlıyor ve kıvanç duyuyorum. Ailemle birlikte toplumumuzun sosyal projelerine olabildiğince katkı verdik, vermeye de devam edeceğiz. Fethi Başkan Yenimahalle için büyük bir şans” dedi.

 

 

Açılışlara yetişemiyoruz

 

 

Yenimahalle’de yapılan açılışlara yetişemediklerini ifade eden CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de “Yenimahalle huzurlu bir kent. Başkanımızın ekibiyle birlikte dokunmadığı mahalle kalmadı. Bir siyasetçi olarak Fethi Başkan’ın açılışlarına yetişemiyoruz. Yenimahalle’ye o kadar çok tesis açıldı ki gurur duyuyoruz. Önümüzdeki 5 yılda da çok büyük yatırımlara imza atılacağına eminiz. İyi ki Yenimahalle’nin Fethi Abisi var” diye konuştu.

İlkyerleşim Mahallesi Muhtarı Fecire Yazan ise mahalle sakinleri adına ilçeye yapılan yatırımlar için Başkan Yaşar ve ekibine teşekkür etti.

 

 

Alzheimer hastalarına profesyonel bakım

 

 

Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi sakinleri, zihinsel ve ev içi aktivitelerin yanı sıra psiko-motor ve sosyo-duygusal aktiviteler de yapacak. Ayrıca açık, yarı açık sosyal ortak alanlar, yürüyüş yolları, spor alanlarıyla yaşlıların günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmeleri sağlanacak.

7 bin 868 m2 inşaat alanına sahip olacak tesisin 3 bin 898 m2’si Yaşlı Yaşam Merkezi, 1830 m2’si ise Alzheimer Merkezi olarak inşa edilecek. Toplam 116 yatak kapasiteli olan yapının her odasında banyo da bulunacak. 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak olan tesis2 kattan oluşacak ve içerisinde çok amaçlı salon, 2 yemek salonu, 2 yemekhane, 2 mutfak, 2 servis mutfağı, sağlık birimleri, 10 adet tek kişilik, 53 adet iki kişilik odalar, Fizyoterapi odası, 2 dinlenme odası ve 1 atölye odası bulunacak.