Yeniçağ yazarı Burhan Ayeri hayatını kaybetti!

Yeniçağ yazarı Burhan Ayeri hayatını kaybetti!
12 Aralık 2020 11:43

Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri vefat etti. Ayeri, geçirdiği kaza sonrası beli kırıldığı için 20 Kasım tarihinde yazılarına ara vermişti.

 

 

Yeniçağ Gazetesi yazarı Burhan Ayeri 74 yaşında vefat etti. Kasım ayında geçirdiği bir kaza sonucu beli kırılan Ayeri’nin cenazesinin 14 Aralık 2020 Pazartesi günü toprağa verilmesi bekleniyor.

 

 

BURHAN AYERİ KİMDİR?

 
İzmir Damlacık’ta dünyaya gelen Ayeri, Vefa Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’na devam etti. Gazeteciliğe 1966’da başlayan Ayeri, uzun süre Tercüman gazetesinde haber müdürü olarak çalıştı. Türkiye’de televizyon eleştirmenliğini gazetelerde ilk başlatan isimlerden olan Ayeri çok sayıda meslek ödülü aldı. Meydan, Güneş, Tercüman ve Akşam gazetelerinde çalışan Ayeri son olarak Yeniçağ’da köşe yazarlığı yapıyordu. Ayeri’nin iki çocuğu ve bir torunu vardı.

 

 

TGC’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Burhan Ayeri’nin ölümünün ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Gazetecilik ve köşe yazarlığı alanında uzun yıllardır başarıyla görev yapan Burhan Ayeri’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor ve baş sağlığı diliyoruz.”