Yeni yıla balon uçurarak girdiler

Yeni yıla balon uçurarak girdiler
1 Ocak 2013 10:35

KAYSERİ’de vatandaşlar, 2013 yılına Cumhuriyet Meydanı’nda girdi. Tören alanında dilek balonları uçuran bir grup, birbirlerine mutlu bir yıl dileğinde bulundu.

 
Cumhuriyet Meydanı tören alanında  gece toplanmaya başlayan yaklaşık 30 genç, yanlarında getirdikleri dilek balonlarını tutuşturarak, gökyüzüne saldı. Yılın son dakikalarında yeni yıldan beklentilerini dile getiren gençler, daha sonra çiftetelli oynadı. Yaklaşık 150 Kayserilinin toplandığı alanda, bazı vatandaşlar halay çekerken, bazıları ise hatıra fotoğrafları çektirdi. Yeni yıla geri sayımı yapan vatandaşlar birbirine sarılarak yeni yıllarını kutladı. Toplanan kalabalık yeni yılın ilk dakikalarında olaysız bir şekilde dağıldı.
 

YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 00:05’TE DOĞDU  
 
Kentte yeni yılın ilk bebeği saatler 00:05’i gösterdiğinde, yarım saatlik bir operasyon sonrası sezaryenle doğumevinde dünyaya geldi. 25 yaşındaki Songül ile 28 yaşındaki -Adem Halatlı çiftinin saatler 00:05’i gösterdiğinde 3 kilo 300 gram ve 50 santimetre boyunda Kayra Berk adını verdikleri bebekleri hayata gözlerini açtı. Nisa isimli 5.5 yaşındaki kız çocukları bulunan çiftten bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Adem Halatlı, “Çok heyecanlıyım, Allahım bana böyle bir günde bir erkek çocuk nasip etti. Dileğim çocukları olmayana da Allahımın çocuk vermesi” dedi.