Yeni Akit CHP'li Aygün'ü PKK ile iştişare yapmakla suçladı!

Yeni Akit CHP'li Aygün'ü PKK ile iştişare yapmakla suçladı!
14 Ağustos 2012 10:01

Yeni Akit adlı gazete bu kez de manşetinden CHPli Hüseyin Aygün ile ilgili komplo teorilerine taş çıkartacak bir habere imza attı:

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasıyla ilgili muamma devam ediyor… Şemdin Sakık ve Osman Öcalan’ın; “PKK, solcu Alevilerin yönetimindedir” demesi, Aygün’ün de Alevi olması, kaçırılma olayının “istişare” amaçlı olabileceğini gösteriyor… Kamuoyunun büyük bölümü, bu kaçırılmanın “danışıklı dövüş” olduğunu iddia ediyor.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ MÜ?


CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün önceki gün Tunceli’de aracının önü kesilerek PKK’lı iki militanca kaçırılması kafa karışıklığına sebeb oldu. BDP çizgisine yakın bir söylemi olan Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması ‘danışıklı dövüş’ olma ihtimalini akıllara getiriyor. Aygün’ün koyu bir Alevi olması, mülki idare amirine haber vermeden korumasız olarak Ovacık ilçesine gitmesi. kendisini kaçıran iki kişinin sivil giyimli olması ve partisi CHP’nin PKK’nın propagandasına aracılık edercesine TBMM’yi toplantıya çağırması gibi bilgiler yan yana getirilince kaçırılma olayı hakkındaki muamma artıyor.

KORUMA İSTEMEMİŞ

CHP’li Aygün’ün, örgütün ilk eylemlerini yaptığı 15 Ağustos 1984 Eruh Baskınının yıldönümü sebebiyle bazı sansasyonel eylemlere girişeceği uyarılarına rağmen Ovacık’a gittiği belirlendi. Aygün’ün.

Yaklaşık bir haftadır bölgede ziyaretlerde bulunduğu ancak emniyetten herhangi bir koruma talebinde bulunmadığı belirtiliyor. Facebook sayfasına “Ovacık’a gidiyorum” diye yazan CHP’li Hüseyin Aygün, bölgedeki bütün programını sanal ortamda paylaşarak adeta terör örgütüne açık adres göstermiş.



Aygün muamması

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasıyla ilgili muamma devam ediyor… Şemdin Sakık ve Osman Öcalan’ın; “PKK, solcu Alevilerin yönetimindedir” demesi, Aygün’ün de Alevi olması, kaçırılma olayının “istişare” amaçlı olabileceğini gösteriyor… Kamuoyunun büyük bölümü, bu kaçırılmanın “danışıklı dövüş” olduğunu iddia ediyor

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Tunceli’de PKK tarafından kaçınlması gündeme bomba gibi düşerken; BDP’ye yakın söylemleri ile bilinen ve geçtiğimiz günlerde Dersim Katliamı konusunda sarf ettiği “Dersim Katliamı’nın sorumlusu devlet ve CHP’dir. Atatürk de bu olaylardan haberdardır” sözleri Kemalistlerden büyük tepki alan Hüseyin Aygün’ün kaçırılması farklı yorumlara neden oldu.

BDP’nin söylemlerine yakın söylemlerde bulunan Aygün’ün PKK tarafından kaçınlması “Acaba işin içinde başka bir oyun mu var?” diye düşündürdü. Bir başka görüşe göre ise Aygun verdiği son röportajında PKK’yı eleştirmesi kaçırılmasının nedeni olarak ifade edildi.

Aygün’ün koyu bir Alevi olması, mülki idare amirine haber vermeden korumasız olarak Ovacık ilçesine gitmesi, kendisini kaçıran iki kişinin sivil giyimli olması ve partisi CHP’nin PKK’nın propagandasına aracılık edercesine TBMM’yi toplantıya çağırması gibi bilgiler yan yana getirilince kaçınlma olayı hakkındaki şüpheler artıyor.

AYGÜN’ÜN KAÇIRILMASINDAKİ ŞÜPHELER

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar twitter hesabında paylaştığı iletide kafalarda bazı şüphelerin olduğunu anlatırcasına, “PKK, CHP’li Hüseyin Aygün’ü misafir etmiş, muhabbetiniz bol olsun olsun da millet bu numarayı yemez” ifadelerini kullandı. Tayyar ayrıca toplumun Aygün’ün kaçırılmasına fazla tepki vermemesini ise “Toplum PKK’lı sanıkların hamiliğine soyunan Aygün’ü CHP’li değil bir BDP’linin kaçınlması gibi algıladı. Yani inandırıcı bulmadı” şeklinde bir ileti ile açıkladı.

Aygün, Kürtçe’nin seçmeli ders olmasıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, sadece Kürtçe ile sınırlı kalmamak kaydıyla. Arapça. Zazaca ve Lazca da dahil olmak üzere bütün dillerin seçmeli olarak verilmesi gerektiğini dile getirmiş Seçmeli olarak sınırlandırması doğru değil. Anadilde eğitim de gerekli” diye konuşmuştu. Aygün ayrıca, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere saldınsıyla ilgili de sert çıkışlar yaparak, Bu saldırı AKP’nin 33 kurşunudur” demişti.

Aygün’ün son dönemlerde söylemlerini değiştirerek, PKK’yı eleştirmeye başlaması da dikkat çekiyor. Aygün’ün birden PKK aleyhine açıklama yapması, danışıklı dövüşün bir parçası olarak yorumlanıyor. Nitekim Aygün son röportajında, PKK’yı samimiyetsiz olarak değerlendirerek. “Örgüt silah bırakmayacağını söylemeli, 3 ay 5 ay bırakıp sonra tekrar kullanması, beni bile artık bu meseleyi anlayamaz bir noktaya sürüklüyor. Ben bile bunun artık taktik olduğunu ve samimi bir istek olmadığını düşünüyorum. Bir de örgütün sivillere yönelik yaptığı eylemle var. Bu yaz boyunca, Dersim’de beş kişiyi kurşuna dizdi örgüt. Örgütün, o bölgede siyaset yapan bütün figürlere uyguladığı şiddet var” demişti. Aygün seçim çalışmalarını PKK terörü altından gerçekleştirdiklerini de belirterek “PKK’lılar, köylere indi, halkı tehdit ettiler, bu sandıklardan, BDP’nin bağımsız adayına oy çıkacak diye. Diyarbakır’da da AKP’lileri tehdit ettiler. Oysa BDP Ankara’da siyaset yapıyor. Biri, BDP’lileri tehdit etse hepimiz karşı çıkarız. Ama orada PKK resmen terör estiriyor” diye konuşmuştu.

KAPLAN: OPERASYONLAR DURDURULSUN DİYE KAÇIRILMIŞ OLABİLİR

Tuncelili olan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ise, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçınlmasma ilişkin, Arkadaşımız, Hakkari’deki operasyonların durdurulması için pazarlık amaçlı kaçırılmış olabilir. Bu eylem PKK’ya hiçbir şey kazandırmaz” dedi. Aygün’ün kaçırıldığını duyar duymaz seçim bölgesi olan Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nden Ankara’ya giden CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Hüseyin Aygün’ün Hakkâri’de devam eden terör operasyonlannın durdurulması için pazarlık amaçlı kaçınlmış olabileceğini söyledi. Kaplan. “PKK’nın dalgalandırıcı bir eylem peşinde olduğunu biliyorduk. Ancak, vekil kaçıracaklarını tahmin etmemiştik. CHP’li bir vekilin kaçınlması ise oldukça düşündürücü. Özelikle Aygün ülke barışına çok önem veren birisiydi. Birkaç güne kadar serbest bırakılacağını düşünüyorum” dedi.
Kaplan Aygün’ün ailesini telefonla aradığını da belirterek, ne Aygün’ün ne de ailesinin PKK tarafından daha önce herhangi bir tehdit almadıkları bilgisine ulaştıklannı söyledi.
Aygün’ün ailesi: Operasyonlar durdurulsun!

 İSTİHBARAT SERVİSİ

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçınlmasmın ardından başlayan operasyonlara aileden tepki. Sık ağaçlarla kaplı arazide başlatılan operasyonun Aygün’ün hayatını tehlikeye atabileceği endişesi taşıyan ailesi arama çalışmalannın durdurulmasını istedi. Ailenin bu isteğinin ardından Valilik’te yapılan asayiş toplantısında bu seçenek de gündeme alındı. Önceki gece. Aygün’ün PKK’lı grup tarafından kaçınlmasmın ardından güvenlik güçleri geniş bir operasyon başlatmıştı.

Öte yandan Aygün kaçınlmadan bir gün önce örgütün Ovacık’ta bildiri dağıttığı öğrenildi. Bildiride AK Parti ve CHP’ye yönelik eylem için çağrı yapılıyordu.
Aygün olayını yerinde takip etmek için görevlendirilen 5 CHP milletvekili de çalışmalanna başladı. Levent Gök başkanlığındaki partinin il merkezindeki toplantının ardından Tunceli Valisi ile bir araya gelecek.

SERBEST BIRAKILSIN

Öte yandan; Aygün’ün ailesi, Aygün’ün bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
Hüseyin Aygün’ün ailesi adına yapılan yazılı açıklamada. Aygün’ün, memleketinde halkın sorunlannı dinlemek amacıyla gerçekleştirdiği köy ve ilçe gezileri sırasında Ovacık ilçesinden Tunceli merkeze dönerken 12 Ağustos’ta saat 19.00 sıralarında PKK mensuplarınca kaçınldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Şiddet karşıtı düşünceleriyle tanınan bir kişinin bu anlamda maruz kaldığı olaydan ötürü büyük üzüntü içerisinde bulunmaktayız. Türkiye’de yaşanan Kürt sorunu. Alevilerin sorunları ve tüm sorunların tek çözüm adresinin demokrasi olduğu bilinmelidir. Biz Hüseyin Aygün’ün ailesi olarak, yaşanan şiddet ortamından mağdur olan herkesin acısını paylaşıyoruz ve Dersim halkının iradesinin bir temsilcisi olan Hüseyin Aygün’ün bir an önce bizlere kavuşması için serbest bırakılmasını istiyoruz.”