Yazılı soru önergelerine Bakanların cevap istatistiği-1

Yazılı soru önergelerine Bakanların cevap istatistiği-1
16 Aralık 2019 16:31

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, bakanların karnelerini açıkladı.

 
“Milletvekilleri bulundukları illerindeki vatandaşların sorunlarını gündeme getirmek ve çözüm üretmek adına ilgili bakanlıklara yazılı soru önergesi vererek konuyla ilgili bir çözüm bulmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle birlikte dışardan atanan bakanların meclisten ve siyasetten kopuk olması yüzünden yazılı soru önergelerine cevap verme oranları çok düştü” diyen Yılmazkaya, 16 bakan ve bir Cumhurbaşkanı Yardımcısının soru önergeleriyle ilgili istatistiğini açıkladı.

 

Yılmazkaya; “Milletvekilleri olarak, ilimizde, bölgemizde ve ülke genelinde vatandaşın karşılaştığı ve yaşadığı sorunları gündeme getiremeye çalıyoruz. Çözüm üretmesi için soru önergeleriyle konuyu bakanlara iletiyoruz. Ama görüyoruz ki bakanlar milletin seçtiği Meclisi dikkate almıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“Sağlık Bakanına 27. Dönemde cevaplaması için milletvekilleri tarafından 1493 soru önergesi verilmiş olmasına karşın Sağlık Bakanı sadece 14 soru önergesine süresi içinde cevap vermiş” diyen Yılmazkaya, “Sağlık Bakanlığının ve diğer bakanların milletvekillerinin soru önergelerine cevap vermemesi ciddiyetsiz ve disiplinsiz bir harekettir” dedi.

 
Süresi içinde cevaplanan sorularında dalga geçer gibi cevaplarla geçiştirildiğini vurgulayan Yılmazkaya, ‘süresi geçtikten sonra cevaplandırıldı’ ibaresinin de aslında sorulan sorunun cevabının verilmediği anlamına geldiğinin altını da özellikle çizmek isterim” dedi.

 

resim 1

Konuyla ilgili bakanlıkların bürokratlarını da eleştiren Yılmazkaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 
“Birçok bakanın siyasetten gelmediği için duruma hakim olmaya bilir. Ama ben bu işi bilen deneyimli bürokratlara hayret ediyorum. Bu hükümet hiç gitmeyecekmiş gibi hareket etmeleri çok yanlış. Olası en erken seçimde iktidar değiştiğinde ben ya da bana benzer bir arkadaşımız bakan olduğunda yüzümüze nasıl bakacaklar. Bu utancı nasıl kaldıracaklar, ya da “bu iktidarla geldik bu iktidarla gideriz mi” diye düşünüyorlar, doğrusu çok merak ediyorum. Sayın Bakanları ve bürokratları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum”