Yaza Girerken Yapılacak Egzersizler

Yaza Girerken Yapılacak Egzersizler
11 Nisan 2021 22:23

Yaz geldiğinde zayıflamak için çok geç kalmış olduğunuzu düşünmemek için şimdiden güzel bir egzersiz programı hazırlayarak, sağlıklı beslenmenin sonuçlarında sıkı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Yaza girerken yapılacak egzersizler, kalça, uyluk, basen ve bel çevrenizi toplamanızı sağlayacak, sağlıklı bir görünüm kazanmanızda etkili olacaktır.

 

Yaz İçin Egzersiz Programı -Sabah Egzersizler

 

Sabah kalktığınızda ilk işiniz hemen kahvaltıya oturmak oluyorsa bu dönemde planlarınızda değişiklik yapmalısınız. Bir bardak ılık su içerek, 30 dakikalık egzersizden sonra diyet kahvaltı yapmanız vücudunuzun sıkılaşmasını ve eski formuna dönmesini sağlayacaktır. 30 dakikada vücudunuzda metabolizmanızı hızlandıracak etkili bir egzersiz için ilk hedefiniz bacaklar ve kollar olmalı.

 

  • İlk adım; 5 squat
  • İkinci adım; Kollarınızı kelebek olarak açıp kapatmak
  • Üçüncü adım; Bacak makas hareketi
  • Dördüncü adım; Bel çevreniz için belinizi sağa ve sola çevirme hareketi

Ayaklarınızın belirli açıklıkta kalması ve vücudunuzun hareket ederken sağa sola yatmaması için denge çalışmaları da yaparak, her gün bu egzersizleri yapabilirsiniz.

 

Yaz İçin Akşam Koşusu Egzersizleri

 

Koşmak vücudunuzun metabolizmasını hızlandırırken, sıkılaşmasında ve dinç kalmasında etkili olacaktır. Akşam koşuları aynı zamanda uykularınızın da düzene girmesini sağlayacak, vücudunuzun geceleri hormonlarınızla iyi anlaşmasında etkili olacaktır. Yaza girerken yapılacak egzersizler arasında, akşam koşullarınızı yemeğinizi yedikten 1 saat sonra yapmanız tavsiye edilmektedir.

 

  • Yemek yedikten sonra yapacağınız koşular, kalori yakımında etkili olur.
  • Su tüketiminizi artırarak metabolizmanızı hızlandırır.
  • Bacak ve kalça kaslarınızı çalıştırarak sıkılaşma sağlar.
  • Omuz ve kollarınızdaki kaslarınızın çalışmasında etkili olacaktır.

Vücudunuzun metabolizması için su ve koşu yaza girmeden önce yapmanız gereken en iyi egzersizler arasında yer almaktadır.

 

Yaza Girerken Bisiklet Egzersizleri

 

Bisiklet vücudunuzun birçok kasını çalıştırırken, aynı zamanda sindirim sisteminize de faydalı olacaktır. Sindirim sisteminiz sayesinde vücudunuzun ödem atmasını sağlayacak, ideal kilonuza kavuşmanıza faydalı olacaktır. Koşu ve sabah egzersizlerini yapamıyorsanız, evde veya dışarıda bisiklet sürerek, bacak, kalça, bel ve sırt bölgelerinizdeki sarkmaların önüne geçebilirsiniz.

Vücudunuzun sıkılaşması için bisiklet sürmek 1 ay kadar kısa sürede fit görünmenizi sağlayacak, vücudunuzun sağlıklı görünümüne kavuşmasında etkili olacaktır.

 

https://www.sagliktanbilgi.com/