Yavaş’tan rantçılara neşter!

Yavaş’tan rantçılara neşter!
19 Nisan 2019 10:50

Ankara Büytikşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mazbatayı aldıktan sonra Ulus’taki tarihi Atatürk heykelini temizlemekten, eski belediye başkanı Melih Gökçek’in yaptırdığı “kol saati” heykelini kaldırmaya, sokak hayvanlarına sahip çıkmaktan belediyeden Osmanlıspor’a aktarılan kaynağı kesmeye kadar birçok işe imza attı.

 
Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 10 günde yaptıkları şöyle:

 
-Yayımladığı genelge ile belediyeye bağlı şirketlerin her türlü mal hizmet ve personel alımı ile araç ve gayrimenkul kiralama işlemleri durduruldu.
-Ulus’taki Atatürk heykelini temizletti. ? Başkanlık makam odasındaki Binaii Yıldırım’ın portresini kaldırdı.
-AKP’li rakibi Mehmet Özhaseki’nin seçilmeden genel sekreterliğe getirdiği Refik Tuzcuoğlu’nu görevden aldı. Görevden aldığı bir başka isimse EGO Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki’nin kayınbiraderi Mustafa Sarıgül oldu.
-Belediye Meclis toplantılarını halka açtı.
Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin Batıkent semtinde 16 sokak köpeğinin zehirlenerek öldürülmesine tepki gösterdi. “Sokak canlılarını zehirleme olayı ile ilgili şüpheliler hakkında açılacak ceza davasına katılma dilekçesi verdik. Sanıkların ceza alması için sürecin takipçisi olacağız” dedi.

 

-Belediye meclisi toplantısında başkanın bazı yetkilerinin meclise geçmesi için verilen önergeyi reddetti. “Ankaralı’nın şahsıma verdiği yetkiyi hakkıyla kullanmaya devam edeceğim” dedi.
-Ankara Büyükşehir Meclisi’nde şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdi, yönetim kurulları değiştikten sonra tasfiyelerin gerçekleşeceğini söyledi.
-Melih Gökçek döneminde yaptırılan ve tartışmalara yol açan kol saati anıtını kaldırttı.
-Ankara’nın hafriyat işi, belediye şirketi ANFA üzerinden Melih Gökçek’in onursal başkan olduğu Osmanlıspor’a verilmiş, Osmanlıspor da ihaleyi bir alt şirkete devredip komisyon almıştı. Osmanlıspor’a verilen kaynağı kesti

 
AKP İL BAŞKANI FATURAYI KENDİNE KESTİ

 
AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara’daki yerel seçim sonuçlarına ilişkin faturayı “kendisine kesti”. Gazetecilere 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özcan, seçimlerde bazı yerlerde aksayan durumlar olduğunu ancak teşkilatlardan gerekli takviyelerin yapıldığının altını çizerek, “Bir eksiklik ya da bir sıkıntı var ise en başa biz kendimizde ararız. Ankara’da bu işin sorumlusu da en başta Ankara il başkamdir. Bizler kendi eksiklerimizi araştırıyoruz” diye konuştu.

 

 

Özcan, Mansur Yavaş’ın Mayıs ayında belediye meclis toplantısını 1 gün yapacağına ilişkin açıklamasına “Belediye Meclisi’ni 1 güne indirmeye çalışan bir düşünce, iki gün sonra bizi çalıştırmıyorlar demesin. Ankara’nın sorunları 1 günde konuşulup çözülemez” dedi.